Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Değişim ve Esneklik Kabiliyetimiz Artıyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 16.07.2020 11:37:00

İlk kez deneyimlediğimiz bu süreç de küresel anlamda çalışma düzenlerinde gelecekte beklenen uzaktan erişimli, mobil ağırlıklı değişim hızla hayatımızdaki yerini aldı. Biz de şirket olarak, esnek çalışma koşullarına uyum sağlama noktasında sistemsel alt yapımızın avantajlarıyla son derece verimli dönüşler aldık.

 

Ayşe Pınar KELEMCİ ÇAT
Maysan Mando
İnsan Kaynakları Müdürü


Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan pandemi süreci gerek yaşam tarzı gerek iş yapış şekilleri gerekse de alışkanlıklar açısından pek çok değişime yol açtı.


Salgının etkileri ülkemizde de hissedilmeye başladığı ilk günden itibaren şirket içinde ve şirket dışında gerekli tüm aksiyonları hızlı şekilde almış olup, önleyici tedbirleri hayata geçirdik.


Genel Önlemler, Üretim Faaliyetlerine Yönelik Önlemler, Örnek Uygulamalar, Kriz Yönetimi ve Önlem ve Eylem Planı başlıklarından oluşan Maysan Mando Koronavirüs Önlem ve Eylem Planı çerçevesinde çalışmalarımıza çevik bir şekilde devam ediyoruz.
Amacımız, bu başarıyı salgın sona erene kadar aynı şekilde sürdürmektir.


Pandemi hemen her sektörü olduğu gibi otomotiv sektörünü de yakından etkiledi. Ancak küresel tedarik zincirinin kırılmasından kaynaklanan kesilmeler haricinde, yeni iş yapış modellerimizle üretimin sürdürülebilirliğini sağladık.


Sektörümüzün, pandemi ile ortaya çıkan çalışma modellerindeki hızlı değişime adapte olabilecek tecrübeye ve alt yapıya sahip olduğunu düşünüyorum.
Baktığımızda otomotiv sektörü özellikle teknoloji odaklı dönüşümlerin en hızlı yaşandığı ve hissedildiği sektör olmasından dolayı yaşanabilecek değişimlere karşı yine en hazırlıklı konumdadır.


Bu dönemde, üretimde olduğu gibi pazarlama faaliyetlerindeki başarı oranı da şirketlerin geleceği açısından belirleyici faktörlerden biri olacaktır.
Öyle ki bu tip kriz dönemlerinde, paydaşlarıyla şeffaf, samimi iletişim kuran, güven sağlayan ve müşteri taleplerini doğru analiz edip buna uygun çözümler geliştiren firmaların ön plana çıkacağı aşikardır.


İlk kez deneyimlediğimiz bu süreç de küresel anlamda çalışma düzenlerinde gelecekte beklenen uzaktan erişimli, mobil ağırlıklı değişim hızla hayatımızdaki yerini aldı. Biz de şirket olarak, esnek çalışma koşullarına uyum sağlama noktasında sistemsel alt yapımızın avantajlarıyla son derece verimli dönüşler aldık.
Pandemi ile karşımıza çıkan tabloda; şirket olarak değişim ve esneklik kabiliyetimizin arttığını, hızlı adaptasyon süreçlerinin hızlı öğrenmeyi de birlikte getirdiğini, ayrıca planlama ve organizasyon hızımızın da arttığını görmekteyiz. Gelişmelere hızla uyum gösterdiğimiz bu dönemde, şirket olarak önemli kazanımlar elde etmeyi başardık.


Yeni normalde ise özellikle dijitalleşme ve bağlantılı araçlar üzerine yatırımların daha da artması bekleniyor. Dolayısıyla dijitalleşme daha da hızlanacaktır. Biz de Maysan Mando olarak, dijitalleşme çalışmalarına ciddi önem veriyor ve bu konuda önemli yatırımlar yapıyoruz.


Bu noktada, fabrikamızdaki tüm süreçlerin birbirine entegrasyonu ve mobil hale getirilmesi üzerine çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca çevreye değer katan anlayışımızla kâğıt kullanımını minimuma getirip, tüm operasyonel süreçlerimizi yazılımlara aktarma yönünde adımlar da atmaktayız.


Özetle Maysan Mando olarak, tüm çalışmalarımızı sürdürülebilir verimlilik ve çevre önceliğiyle şekillendirirken, bugünümüze olduğu gibi geleceğimize de değer katacağımıza inanıyor ve gelecek senaryolarımızı da bu doğrultuda güncelliyoruz.


Bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de ülkemizin kalkınma hedeflerine elimizden gelen katkıyı sağlama amacındayız.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz