Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Değişimin Etkin Paydaşı Olmayı Hedefliyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 22.02.2024 17:10:00

İnovasyon kültürü ile otomotiv endüstrisinden havacılık-uzay sanayiine geçiş de kolaylaşıyor. Bunun tipik ve başarılı örneğini geçen yıl somut şekilde yaşamaya başladık. 2024 ürün yelpazesi ve kapasite anlamında havacılık-uzay sanayiinde sıçrama yapacağımız bir yıl olacak.

 

İpek Sarığözoğlu Erdem

Sarıgözoğlu Yönetim Kurulu Üyesi

Şirketimiz 1957 yılında dedem  İsmail SARIGÖZOĞLU tarafından İzmir’de kuruldu. Bugün ise Manisa, Aksaray, Bursa ve Kocaeli olmak üzere 4 farklı şehirde toplam 6 fabrikada 1000’den fazla çalışanımız ile ağırlıklı olarak otomotiv sektörüne hizmet veriyoruz. En güçlü yanımız olan kalıpçılıkla ilgili en üst düzey teknolojileri ve inovasyonu özümsüyoruz. Kalıp üretim ve ihracatı konusunda Almanya en büyük pazarımız. Dünya çapındaki BMW, Daimler, Porsche gibi firmalar içinde BMW ile çok yoğun çalışıyoruz. BMW ile uzun dönemli sözleşmelere imza atmış durumdayız. Kalıplarını yaptığımız sac ve alüminyum parçaların presli imalatını ve bu parçaların montajını yaparak, mevcut sektörümüzde konumumuzu güçlendirirken, havacılık sektöründe de faaliyetlere başladık. 2024 yılı daha önceki yıllar gibi fırsat ve sorunlarıyla birlikte geldi. Geçen yıldan farklı olarak belirsizliğin daha da arttığı bir yıl bizi bekliyor. Enflasyon, düşük büyüme beklentileri, sıkılaştırılmış para politikaları ve jeopolitik gerilimler sektörün diğer paydaşları gibi bizleri de zorluyor. İç pazarda rekorlar yılından sonra öngörülen hızlı düşüş ve hedef pazarımız olan Avrupa’daki düşük pazar beklentileri art arda gelmeye devam ediyor.
 
Yeni nesil çevreci araçların giderek artan oranda imal edildiği dönemlerdeyiz.  Biz de bu değişimin etkin bir paydaşı olarak elektrikli hafif ticari ve hidrojen yakıtlı ağır ticari araçlara girdi sağlıyoruz. Elektrikli araç ve hidrojen yakıtlı kamyon projelerinin etkin ve inovatif bir üyesi olma amacı ile iki yeni yatırıma imza attık; Kocaeli Başiskele’de tümüyle elektrikli araç üretimine girdi temin amaçlı yatırımımız üretime başladı. Aktif yatırımlarımız ve planlarımız orta-uzun vadede dünyanın değişimine ayak uyduracak şekilde, üst teknolojilerle yapıldı. Yeni nesil çevreci araçların üretiminde seçilen proseslerin ve teknolojinin sürdürülebilirlik açısından çevreci olma konusuna da oldukça önem veriyoruz. Ayrıca Manisa OSB’deki komple yeni yatırımımız ile hidrojen yakıt hücrelerine üretmekte olduğumuz girdilerin kapasitesini arttırmayı hedefledik. Bu yılın son çeyreğinde inşaat ve makina montajını tamamlayıp pazar taleplerine daha rahat yanıt verebiliyor olacağız.
 
 
Ana stratejik hedeflerimizden; Dijital Dönüşüm, üstün performanslı üretim ve finansla sürdürülebilirlik için yatırımlarımızı gerçekleştirirken Tasarım merkezimizin Ar-Ge merkezine dönüşümünü de tamamladık; bakanlık onayında şu anda. Güncel teknolojilerin verimli şekilde kullanılması için çok büyük katkısı olan bu birim sayesinde rekabet anlamında aşama kaydetmiş olacağız.
 
Kurumsal sürdürülebilirlik için operasyonel ve yönetsel destek süreçlerimizin optimum düzeyde dijitalleşmesine hizmet etmek için kurumsal kaynak yazılımı olan SAP S/HANA geçişimizi bu yılın başında gerçekleştirdik. Verimliliği ve kurumsal sürdürülebilirliği referans alarak, bu geçişin, kültürel değişimi destekleyip, gelişmiş veri bütünlüğü ile karar almayı hızlandırmasını ve kurumsal hafızayı güçlendirmesini hedefliyoruz.
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz