Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



e-mobilite Takımıyla Yenilikleri Takip Ediyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 23.03.2020 16:53:00

Eurotec olarak, elektrikli araçlar ve otonom araçlarda ortaya çıkan bu yeniliklerdeki gereksinimleri karşılayabilmek adına yüksek nitelikli deneyim ve bilgi birikimine sahip uzman ekipten oluşan bir e-mobilite takımı kurduk.

Seçil Yılancıoğlu
Eurotec Muhendislik
Ar-Ge Yöneticisi

 

 

Otomotiv sektörünün geleceği e-mobilite ile şekillenmekte ve bu alandaki temel gelişmeler, hibrit enerjili ve elektrikli araç teknolojisi, dijitalleşme ve otonom sürüş olarak gerçekleşmektedir. Elektrikli araçlara dönüşüm ile bataryalar, şarj istasyonları, yüksek gerilim bileşenleri, inverterler gibi içten yanmalı araçlara göre farklı uygulama alanları ortaya çıkmıştır.
Mühendislik plastikleri alanında öncü hammadde tedarikçisi olan Eurotec, elektrikli ve otonom araçlar için de öncü hammadde tedarikçisi olarak ürünler ve çözümler geliştirmiştir. Eurotec olarak, elektrikli araçlar ve otonom araçlarda ortaya çıkan bu yeniliklerdeki gereksinimleri karşılayabilmek adına yüksek nitelikli deneyim ve bilgi birikimine sahip uzman ekipten oluşan bir e-mobilite takımı kurduk. Sektörde öncü olan OEM firmalarının elektrikli araç özelliklerini inceleyerek, otomotiv ve elektrik-elektronik sektörlerindeki engin malzeme bilgisi ve deneyimi ile bu alanda termoplastik malzemelerin sahip olması gereken özellikleri belirledik. E-mobilite ürünlerini; batarya paketi, elektrikli motor, yüksek gerilim konektörleri, ısı yönetimi sistemleri ve sürüş destek sensörleri olmak üzere 5 grupta topladık ve OEM firmaların ihtiyaçlarına yönelik geniş malzeme çeşidi sunabilmek için müşterilerimizin ihtiyacına yönelik e-mobilite broşürünü hazırladık.
Elektrikli araçtaki en kritik parçalardan biri bataryadır. Termoplastik malzemelerin batarya paketinin içindeki konumlarına ve işlevlerine bağlı olarak alev alma direncinde üstün bir performans göstermesi, yüksek sıcaklık ve kimyasallara karşı direnç, boyutsal kararlılık, EMI/RF koruyucu kalkanı özelliği ve darbe dayanımı göstermesi gibi birçok özellik istenebilmektedir. Sahip olduğumuz ürün çeşitliliği ve üretim teknolojisi sayesinde batarya paketindeki bu zorlu gereksinimleri karşılayacak hammadde çözümlerini müşterilerimize sunabiliyoruz. Isıl yönetim sistemleri için de elektrikli araçlardaki aktif ve pasif soğutma ihtiyacına yönelik birbirinden farklı özelliklere sahip termoplastik mühendislik malzemeleri geliştirilmiştir. Elektrikli araç sektöründe öncü olan Amerikan OEM firmasında, PA6 bazlı yüzde 30 cam elyaf ve cam bilya dolgulu, yüksek yağ dayanımına sahip ve su enjeksiyon yöntemine uygun olan ürünümüz soğutma sistemlerinde onaylanıp kullanılmaya başlanmıştır. Yüksek gerilim konektör uygulamaları için ise halojen içermeyen ve yüzeysel kaçaklara karşı dirençli çözümler sunarak özel uygulama gereksinimlerine odaklanmış turuncu renkli ürün yelpazesi için ürün geliştirmelerine başladık ve çalışmalar devam etmektedir.
Eurotec olarak hem yüksek teknolojik altyapıya hem de çok çeşitli ürün gruplarına sahip olmak rekabetimiz için avantaj sağlamaktadır.
Eurotec olarak, çok dinamik bir Ar-Ge yapısına sahibiz. Projeleri Ar-Ge aşamasında titizlikle ele alan ekibimiz, yetkinlikleri sayesinde gerek yeni projelere gerekse mevcut projelere alternatif çözümler sunmaktadır. Ar-Ge merkezimizde pilot tesis ve geniş laboratuvar imkanlarımız sayesinde uygulama hedefli geliştirdiğimiz ürünlerin, müşterilerimizin prosesini simüle edecek testlerle, ihtiyaca cevap verip vermediğini analiz edebiliyoruz. Her yıl artan ekipman sayımız ile analiz kabiliyetimizi geliştiriyoruz. Sektörü ve bilimsel yayınları takip ederek, akademisyenler ile birlikte ortak projeler yürüterek, yenilikçi ve rekabetçi ürünler ile çözüm sunmaktayız.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz