Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Olağan Dışı Yeteneklerin Öne Çıktığı Bir Dünya

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 28.10.2021 08:55:00

Gelecek olağan dışı yeteneklerin öne çıktığı bir dünya. İstisnai çalışanlar yüksek talep görecek ve bu aşamada işverenler de yaratıcı olmak zorunda kalacak. Ödüllendirme sistemiyle küçük ama bir yüksek performans gösteren çalışan grubunu elde tutmaya çalışacak.

 

Eyüp KÖMEÇOĞLU
Pimsa Otomotiv A.Ş.
Kıdemli İnsan Kaynakları Müdürü

 

Çalışma şeklimiz ile ilgili köklü bir dönüşüm sürecinin içindeyiz.
Otomasyon ve akıllı makineler, insanların yaptığı işleri yapmaya başlıyor ve şirketlerin çalışanlarında aradığı yetkinlik ve becerileri her geçen gün değiştiriyor. Gelecek olağan dışı yeteneklerin öne çıktığı bir dünya. İstisnai çalışanlar yüksek talep görecek ve bu aşamada işverenler de yaratıcı olmak zorunda kalacak. Ödüllendirme sistemiyle küçük ama bir yüksek performans gösteren çalışan grubunu elde tutmaya çalışacak.


Çalışan potansiyelinin üst düzeye çıkarılması ve insan performansı iş yerinde en üst limitlerine kadar zorlamak bizim hedefimiz. Çalışanlarımızı en mükemmel versiyonlarına getirmek için çalışanların performansını sürekli olarak ölçüyor ve analiz ediyoruz. Çıkan verilerle ideal eğitim programımızı oluşturuyoruz ve yıl boyunca farklı yetkinliklerini destekleyecek şekilde çalışanlarımıza sunuyoruz.


Geleceğin çalışma ortamında iş yerleri değişecek . Bugün bile iş ve özel hayat iç içe geçmiş durumda. Artık çalışırken özel hayatımıza vakit yaratabiliyoruz ya da işten çıktığımızda işimiz bitti gibi bir algıya kapılmıyoruz. Artık her yer bizim için çalışma yeri. Çalışma mekanlarının dekorasyonları, teknolojik alt yapıları, içindeki imkanlar değişecek. Özelikle yetenekleri kendine çekme mecburiyetinde olan şirketler, iş yerlerini daha cazip mekanlara dönüştürme gayreti içinde olacak. Ortak alanları genişletip, teknolojik imkanları artıracaklar. Çalışanları işyerine bağlamak ve kendileri gibi yaratıcı insanlarla birlikte daha fazla zaman geçirerek yeni fikirler, yeni projeler geliştirmelerini teşvik etmek için mekanları güzelleştirecekler.

 

Kurumsal hayatın aktörleri olarak; pek alışık olmadığımız yepyeni sorular ve sorunların yanıtlarını ve çözümlerini aramaya başladık.
 

Kısa vadede mücadelemizi verirken, uzun vade açısından kendimize önemli dersler çıkardık. Firmamızda tüm önlemleri yüksek seviyede aldık. İş yeri ve çalışan sağlığı kural ve uygulamalarına uyulmama durumunda karşılaşılacak yaptırımlar, bireysel tercihlerle kurum politikalarının uyuşmaması gibi durumlar söz konusu olduğunda çalışan deneyiminin nasıl  olacağına ilişkin ilkeler belirledik

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz