Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Sismak Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Özge Özen Kural: “Marka güçlü yanlarınızın, iyi taraflarınızın sonucudur”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 13.12.2017 08:04:00

Markalaşmak farkın kendisidir aslında, en özet hali bu. Şayet işinizde marka olmayı başarmışsanız, benzer her şeyden bir farkınız olduğunu da ifade etmiş olursunuz. Çünkü marka güçlü yanlarınızın, iyi taraflarınızın sonucudur.

Ürettiğimiz ürünler; Ar-Ge, tasarım, üretim sürecinden geçer ve doğar. Doğan ürünlerimiz büyür ve gelişir; kısacası yaşarlar.
Marka bence ürünlerimiz ve firmamız için ölümsüzlüğün tescil almış hali. Ölümsüzlüğü iki açıdan değerlendirebiliriz; iyi ve kötü. Tıpkı markalar gibi, iyi ya da kötü bilinmek.
Marka içinde çok şey barındırıyor; vaatler, teklifler, emek, çaba, hikayeler, imaj, mesaj, sosyal fayda…
Para ile ifade edilebilen ama bazen para ile ölçülmesi mümkün olmayan; buna rağmen şirketler için değer yaratan bir kavram. Markalaşma ürünlerimizi ve şirketimizi kimliklendirmektir. Bu öyle bir kimliktir ki, sizi diğerlerinden ayırt eder.
Markalaşmak farkın kendisidir aslında, en özet hali bu. Şayet işinizde marka olmayı başarmışsanız, benzer her şeyden bir farkınız olduğunu da ifade etmiş olursunuz. Çünkü marka güçlü yanlarınızın, iyi taraflarınızın sonucudur. Markalaşma, rakiplerimizden ayırt edilmemizi sağlar. İyi markalar yaratmak, çok çalışma ve disiplinle gerçekleşir. Marka aynı zamanda tüketiciye güven de verir. Her sektörde, her alıcı güven veren ürünü tercih eder.
Markalaşmak ürünlerimiz ile müşterilerimiz arasındaki ilişkiyi sağlamlaştırıp, belirginleştirir. Çünkü markamız müşterimiz için ürettiğimiz hizmet ve kalitenin ifadesidir. Müşteri bağlılığını sağlar ve bunu ölçümlemek için çözüm yaratır.
Sismak’ın markalaşma yolculuğunu ise şöyle ifade edebilirim:
Bir iki tezgah ile başlayıp, büyüyen bir üretim.
“Direksiyon kutusunda” dünyaca tanınan yüzde 100 Türk bir marka; sektörde yerli bir firma olarak kaliteden ödün vermeden her zamanki kararlılıkla yürüyen bir imaj.
Belki şu anda bir iki cümle ile özetliyoruz ama otuz yılı aşkın bir yatırım var. Üretmeye, ürüne, insana yatırım…
Daha öncede belirttiğim gibi, önce ürün. Müşteri isteklerine duyarlı, kaliteli, doğa dostu ürünler ve bu ürünlerin isminden tutun da rengine, şekline, söylemine dair ince ince çalışılmış kimlikleri; Markamız…
Sonuç; ürünümüzün markası ile çağrılması.
Şimdilerde devraldığım bu sorumlulukla, yaratılan güçlü markamızın sürekliliği için değişen, gelişen zamana ayak uydurmak için çalışmaya devam ediyorum.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz