Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Valeo Genel Müdürü Tuna Arıncı: Şirketler ve dijitalleşme

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 23.08.2017 12:01:00

Müşteri artık alışverişini internetten yapıyor. Artık nasıl uçak bileti, otel rezervasyonu hatta şahsi alışverişler bu şekilde yapılıyorsa, satış konusunda da ürünün pazarlanması konusunda da dijital teknoloji son derece önemli bir rol alıyor.

Dijitalleşme şirketlerin iş yapış şekillerini sil baştan değiştirmelerini gerektiriyor. Üretim metotları, müşteri beklentileri ve dağıtım kanallarına kadar tüm süreç  yeniden yapılandırılıyor. Dijitalleşme aynı zamanda bilginin üretilmesinden işlenmesine, karar alma süreçlerinden, yeni pazarlama erişimine kadar birçok konuda büyük kazanımlar sağlıyor. Bu avantajlar sayesinde performansın iyileştirilmesi, hedeflere ulaşılması ve sonuç olarak rekabet gücünün artırılmasında kritik rol oynuyor. Dolayısı ile tüm bu gelişmeler sanayiyi yeni bir evreye taşıyor. Hatta bazıları bu sürece  “ezber bozan değişim“ demekteler.
Üretimin tüm süreçleri artık dijital yönetiliyor. Müşteriden  tedarikçiye tüm veriler otomatik geliyor. Üretimde artık bizlere robotlar ve koloboratif robotlar destek veriyor. İş başı eğitimleri, iş akışları tabletler ile yönetiliyor. Artık operasyonlar video ya da tabletler ile tanıtılıyor. Tabi ki üretim süreçleri, sevkiyatlar otomatik veriler ile değerlendiriliyor. Öyle ki kamyon plakasından başlayıp, kasaların içeriye girişi direk stoka alınması her şey dijital olmuş durumda.
İnsan kaynakları çok önemli. İşe aldığınız nesil artık dijital teknolojiden çok iyi anlıyor. Dolayısı ile onlar için dijital ortam çok önemli. Gereksiz işlerle uğraşmak istemiyorlar. Artık eğitimler dijital ortamda alınıyor. Tüm bunlar şirketlerde trendlerin büyük ölçüde değiştiğini gösteriyor. Şirketteki tüm süreçlerimizi tablet ve mobil telefondan takip eder hale getirdik ve devam ediyoruz.
Müşteri artık alışverişini internetten yapıyor. Artık nasıl uçak bileti, otel rezervasyonu hatta şahsi alışverişler bu şekilde yapılıyorsa, satış konusunda da ürünün pazarlanması konusunda da dijital teknoloji son derece önemli bir rol alıyor.
Şirketlerimizde daha da ileriye giderek sıfır kağıt kampanyası ile 2018’de bu konuda ciddi bir çalışma yapıyoruz. Tüm yapılanların şirketlerimize, ekonomiye, tasarrufa, çevreye büyük katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Kısacası dijital dünyaya ayak uyduramayanların ayakta kalmasına imkan olmadığı bir süreç işliyor. Hiç başlanmadı ise her geçen güne büyük kayıp diyoruz.
Tüm bunları yapan ve bu değişimi iyi yöneten, teknoloji ve dijitalleşme ile altyapıya önem veren firmalar ileride hep önde olacaklar. Değişim başladı. Hızlı olmalıyız. Eskiden hatırlarsınız Türk milli takım sahaya çıktığında 3-4 tane gol yendiğinde, iyi oynadık ama yenildik denirdi. Dijitalleşme, Endüstri 4.0 2011 yılında Almanya’da başladı. Geç kalıyoruz. Böyle devam edersek Endüstri 4- Türkiye 0 skoru ile karşılaşırız. Önümüzdeki süre azalıyor.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz