Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Bodycote Istaş Türkiye Satış Müdürü Barış Akagündüz: “Çeşitli konularda farklılaşarak imaj oluşturmak rekabette avantaj yaratır”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 13.12.2017 11:20:00

Marka imajı markaya anlam ve değer katan çok önemli bir unsurdur. Müşteriler ürün veya hizmeti, fiziksel ve fonksiyonel faydalarının yanında, firmaların markaları için oluşturdukları imaja göre de değerlendirip satın alma eğilimindedirler.

Markalaşma süreci, pazarlama biliminin önemli öğelerinden olan konumlandırma faaliyetlerinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Hiçbir zaman her ürün veya hizmet herkese satılamaz. Bu nedenle hedef pazar analizleri yapılarak  hedef kitlenin belirlenmesi ve buna uygun ürün veya hizmet sunulmalıdır. Markalaşmak, etkili tanıtımla mümkün olabilir. Hedef kitleye uygun, görsel ve işitsel olarak akılda kalıcı özelliklere sahip, ürün veya hizmet ile özdeşleşebilecek, çağrışım yaratacak bir marka ismi yaratmak çok önemlidir. Bu işi konunun uzmanları ile birlikte yapmak gerekir. Ve en önemlisi de; ürün veya hizmetin kalitesi, başarılı reklam ve tanıtım çalışmaları, iyi bir satış pazarlama stratejisi ve ekibi olmadıkça başarılı olamaz. Marka imajı markaya anlam ve değer katan çok önemli bir unsurdur. Müşteriler ürün veya hizmeti, fiziksel ve fonksiyonel faydalarının yanında, firmaların markaları için oluşturdukları imaja göre de değerlendirip satın alma eğilimindedirler. Ürün veya hizmetin işlevselliği veya performansını vurgulayarak marka imajı oluşturmak, pazarda aynı özelliklere sahip pek çok markanın olması nedeni ile artık zor olduğundan, çeşitli konularda farklılaşarak imaj oluşturmak rekabette avantaj yaratır. Firmamız Bodycote, dünyadaki en büyük ısıl işlem hizmet sağlayıcısı olarak, marka imajı oturmuş ve tanınan bir tedarikçidir. Bu süreçte elbette yukarıda bahsi geçen tüm bilimsel gerçekler dikkate alınmış ve yıllar süren çalışmalar neticesinde global ölçekteki bu başarı elde edilmiştir.
Markalaşmanın getireceği en büyük avantaj, tercih edilme olasılığının artmasıdır. Müşterilerin, alacağı ürün veya hizmetin hem satınalma sürecindeki faydalar (fiyat, ödeme şekli, teslimat koşulları, termin, paketleme vb.) hem de ürünün performans ve ömründen memnun kalması ve beklentilerinin tatmin olması halinde, markaya güveni artacak, bağlılık oluşacak ve bir sonraki defa aynı markayı tercih etmesine neden olacaktır. Dolayısıyla, sürdürülür kalite, fonksiyonellik, performans, servis vb. konularda tam müşteri memnuniyeti yaratarak markalaşmak, firmaların rakipleri arasından kolaylıkla sıyrılmasını sağlayacaktır. Bodycote olarak, bu hususları her daim dikkate alarak yaptığımız faaliyetlerimiz, sektörde öncü ve lider firma olmamızda önemli bir etken olmuştur.
Bodycote, sadece ısıl işlem hizmeti veren değil; aynı zamanda teknoloji önderliği yaparak, yeni ısıl işlem prosesleri de icat eden bir konumdadır. Bodycote’un patentli pek çok yenilikçi ısıl işlem prosesi bulunmaktadır. Geniş hizmet ağı, mühendislik deneyimi, kabiliyetleri ve kalite anlayışı ile sektördeki lider konumunu sürdürmektedir. Marka imajı da bu süreçte her geçen gün pekişmiş ve sektöründe bilinirliği yüksek bir şirket haline gelmiştir. Pazarlama ve marka stratejileri, Kurumsal kimlik kuralları ve profesyonel kadroları ile satış pazarlama alanındaki faaliyetlerini güçlü bir şekilde sürdürmektedir. Otomotiv ve havacılık sanayinde faaliyet gösteren tüm OEM firmaları ile uzun soluklu işbirlikleri artarak devam etmektedir.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz