Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Freudenberg Sealing Technologies Türkiye/Orta Doğu-Kuzey Afrika Başkanı Erdi Ceyhan: Hep birlikte inovasyon

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 13.12.2017 11:50:00

Tecrübelerimize göre inovasyon tek başına pek gelişmez. Farklı yaş ve cinsiyetlerde, farklı kültürlerden ve sosyal çevrelerden gelen kişiler, ekipler halinde hep birlikte çalıştıklarında daha başarılı olurlar. Farklı deneyim ve tecrübelere sahip olduklarından, birbirlerini destekleyebilirler.

Günümüzde, müşteriler, ortaklar ve çalışanlarla global ölçekte faaliyet gösteren şirketler hedefleri belli ve farklı bir profile sahip olmalıdır. Freudenberg Sealing Technologies şirketine ev sahipliği yapan Freudenberg Group, Freudenberg’i şemsiye marka haline getiren ve aynı zamanda grubun uyumunu sağlayan bu homojen marka görünümünü, logoyu ve marka mimarisini ortaya çıkarabilmiştir.
Küçük bir Alman işletmesini, 40 bin kişiyi istihdam eden, global ölçekte operasyonları olan uluslararası bir holding bir şirket haline getiren, buna rağmen yüzde 100 aile şirketi kalmaya sağlayan başarının anahtarı nedir?
Yanıt şudur: Kaynağını şirket kültüründen alan inovasyon anlayışı. İnovasyon gücü ise şirket faaliyet alanları ile ortaklarla işbirliği arasındaki sinerjiden gelmektedir. Sürdürülebilir fikirler farklı kültürlerden ve farklı disiplinlerden oluşan ekipler, ortaklar, çalışanlar ve müşteriler arasındaki yaratıcı etkileşimlerle geliştirilir.
Tecrübelerimize göre inovasyon tek başına pek gelişmez. Farklı yaş ve cinsiyetlerde, farklı kültürlerden ve sosyal çevrelerden gelen kişiler, ekipler halinde hep birlikte çalıştıklarında daha başarılı olurlar. Farklı deneyim ve tecrübelere sahip olduklarından, birbirlerini destekleyebilirler. İşte bu yüzden, farklı iş kollarında çalışan meslektaşlar arasında, müşterilerimizle ve ortaklarla, bunun yanında bilim dünyasıyla yakın işbirliği Freudenberg’in şirket kültüründe her zaman merkezi bir öneme sahip olmuştur. Tarih boyunca Simmerring’den Levitex’e kadar farklı ürünlerin geliştirilmesinde öncülük yapan Freudenberg inovasyonda lider konumdadır. Bize göre başarı, işbirliği ruhuyla global sürdürülebilirliğe katkıda bulunan çözümler bulmaya çalışmaktır. “Hep birlikte inovasyon” prensibini Şirket Gruplarında ve bölgelerde canlı olarak uyguluyoruz. Bu felsefe ile müşterilerimize yarının sorularına bugünden cevap verebiliyoruz.
Farklı özellikleri bir araya getiren organizasyon yapısıyla gelen sinerji
Yeni girişimlere atılmamızı kolaylaştıran şey, farklı Freudenberg Şirket Grupları arasında know-how ve fikir paylaşımını aktif olarak yapmamızdır. Şirketimizdeki çeşitlilik, pek çok alanda mükemmel bir inovasyon sinerjisi elde etmemize olanak veriyor. Lider bir teknoloji grubu olarak, Freudenberg yaklaşık 60 ülkede 30 farklı pazar segmentinde gelişmiş teknolojiler geliştiriyor.
Bu segmentler arasında ulaşım ve taşımacılık, sanayi ve üretim, enerji ve kaynaklar, ev aletleri ve tekstil, gıda ve sağlık hizmetleri, hizmet ve BT yer almaktadır. Şirket kültürünün merkezinde yeniliklere açıklık ve gelişen pazar ihtiyaçlarına hızlıca uyum sağlama esnekliği yer alır. Portföy ve yapıları değiştirme kapasitemiz, kendimizi yenileme becerimizin bir kanıtı olarak düşünülebilir. Aynı zamanda, farklı işletme yapılarımız, yaşanabilecek krizlere karşı daha dayanıklı olmamıza olanak veriyor. Böylece, şirketin uzun vadeli istikrarını sağlamak adına, Freudenberg Group stratejisi çeşitlenmeye devam edecektir.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz