Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Cesur Adımlar Atılması Gereken Bir Dönemdeyiz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 30.11.2020 09:49:00

Ceyhun Fındık, sürdürülebilir olmanın en önemli yolunun yenilikçi uygulamaları hayata geçirmek olduğunu söyleyerek, bu konuda en büyük destek noktalarının Ar-Ge çalışmaları olduğuna değiniyor.

 

 

CEYHUN FINDIK
Sirena Marine
Otomotiv ve Raylı Sistemler
Grup Müdürü

 

Belirsizlik dönemlerinde iyileştirme fırsatları
Beklenmedik durum senaryolarımızı oluştururken her bölümün ekip halinde yarattığı risk ve fırsatların değerlendirmesi çıktısını kullanıyor. Mevcut riskler bizim durum senaryolarımıza şekil verecek temel faktörler olarak ortaya çıkabiliyor. Bunun en sıcak örneğini pandemi döneminde yaşadık. Bu risk hiçbir durum analizinde öngörülmemişti.
Pandemi herkese yeni bir bakış açısı kazandırmış oldu. Belirsizlik dönemlerinin durum senaryolarına pandemi süreci dahil edildi. Bizim açımızdan sektör beklentileri ve kurumsal çeviklik konuları senaryolarımızı oluştururken dikkate aldığımız önemli faktörlerdir. Pandemi, kurumsal dayanıklılık için yapılan yatırımların, kurumsal esnekliğin ve senaryolarla çalışabilme becerilerinin ne kadar değerli olduğunu da bizlere gösterdi.


Organizasyonel yapının dinamikliği
Geleceğe yönelik stratejik planımızda ana başlıklarımız değişime hızlı adapte olarak uyum sağlamadır. Özellikle günümüzde kısa ve uzun vadeli stratejik planların olağanüstü durumlara karşı etkisiz olduğu ortaya çıktı. Şirketimiz bu açıdan aylık hatta haftalık öngörülerini ve müşteri beklentilerini yönetirken bir yandan da uzun dönemli stratejik planımıza uyum sağlamaya çalışmaktadır. Burada en kritik nokta organizasyonel yapının bu süreci anlayıp dinamik bir şekilde kesintiye uğratmadan yönetmesidir.

 

YENİ NORMALE HAZIRLANIYORUZ
Bilişim altyapımızla yeni uygulamaları devreye alıyoruz. Saatlik bazda üretim takibi yaparak, süreçlerimizi iyileştiriyoruz. Bunun yanı sıra robotik uygulamaları artırmak en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor.
Belirsizliğin olduğu bu dönemde ciddi oranda Ar-Ge yatırımı yapıyoruz. Organizasyonel yapımızı güçlendirerek koçluk eğitimleri ile yeteneklerimizi destekliyoruz. Yeni normale şirketimizi hazırlarken çalışanlarımızın zihinsel yapısını yeniden tazelemesini ve içsel motivasyonunu yüksek tutmasını sağlamaya çalışıyoruz.
 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz