Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Kırpart A.Ş. Pazarlama & Satış Müdürü Ayşegül Aktulga: “Yurt dışında yatırım sürdürülebilir ve rekabetçi olmalı”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 6.02.2018 10:52:00

Yurt dışında yatırım yaparken kendi üretim ve ürün dinamikleriniz belirgin rol oynamalı. Yalnızca yurt dışında yatırım tek başına bir hedef olarak anlamlı değil. Sürdürülebilir, rekabetçi ve mümkünse katma değeri Türkiye’de bırakarak hareket etmek bizim bu noktada en önemli önceliğimiz oldu.

Otomotiv sektörü için küresel bakış açısı olmazsa olmaz. Belirlediğiniz hedef pazarlarınızda stratejik hamleler yapmak zorundasınız. Yurt dışı yatırımlar bu anlamda çok önemli. Burada elbette kendi üretim ve ürün dinamikleriniz belirgin rol oynamalı. Yalnızca yurt dışında yatırım tek başına bir hedef olarak anlamlı değil. Sürdürülebilir, rekabetçi ve mümkünse katma değeri Türkiye’de bırakarak hareket etmek bizim bu noktada en önemli önceliğimiz oldu.
Kırpart olarak Genel Müdürümüz Şahin Saylık tarafından bizzat 2005 yılında pazar araştırması çalışması olarak başlatılan Çin operasyonu, 2012 yılında yaptığımız Çin Satış Ofisi açılışı ile devam etti. Şangay ofisimizin 5. yıl kutlamalarını geçen yıl müşterilerimiz ve konsolosumuzun da yer aldığı bir resepsiyonla gerçekleştirdik. Hali hazırda, ihracatımızın yüzde 20’si Çin’e gerçekleşmekte.
Çin özelinde; kültür, dil ve sistemsel farklılıkların çok baskın olmasından dolayı uzun araştırma ve analizler sonucunda ufak adımlar bizi yol kazalarından kurtardı. Saat farkından tutun  İngilizcenin Çin’de çok yaygın olmamasına, ülkenin ithalat yapmaya alışık olmamasından gümrük prosedürlerinin sürekli değişebilmesine kadar çok farklı sorunlarla karşılaşılabiliyor.
Mutlaka çok derin, çeşitli kaynaklardan akademik ve bilgiye yönelik araştırmaların yanında bizzat o bölgede çok uzun zaman harcayarak planlanması gereken bir konu olduğunu düşünüyoruz. Yerel bir avukat ve güvenilir bir finans firması olmazsa olmazlardan. Bir de, ana merkezden biri veya birileri (hem yetkin ve hem de merkezdeki yapıya bütünüyle hakim olan) mutlaka yatırım yapılacak bölgede istihdam edilmeli.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz