Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



LMC Automotive, Global Satış Tahminleri Direktörü Jonathon Poskitt: “Artan mobilite talepleri yeni iş fırsatlarını ortaya çıkartabilir”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 25.05.2018 09:12:00

Artan mobilite talebi ve ortak sürücüsüz araç kullanım oranının geleneksel olarak sahip olunan araçlara göre çok daha yüksek olması, bu yeni ortama uyum sağlayabilen aftermarket şirketleri için inanılmaz bir iş fırsatı sunuyor.

Otomotiv sektörü haberlerinde çoğunlukla sürücüsüz araçlardaki gelişmelerden bahsediliyor.  Pek çok kişi sürücüsüz araç teknolojisinin paylaşımlı taşımacılıkla birlikte benimsenmesinin gelecekte tehdit oluşturacağını düşünüyor. Bu alandaki teknolojik gelişmeler çok hızlı ilerliyor, fakat mevcut sürücülü araçların (ki bunun şu anda Avrupa’da 350 milyon civarında olduğu tahmin edilmekte) yerini tamamen bu yeni teknolojinin alacağı sadece iyi niyetli bir yaklaşım. Sürücüsüz araçların toplam otomobil satışında ciddi bir yüzdeye sahip olacağı zaman geldiğinde (bunun önümüzdeki on yılda gerçekleşeceğini düşünüyoruz), araç sahip olma hızının düşeceğini bekliyoruz. Bununla birlikte, artan mobilite talebi ve ortak sürücüsüz araç kullanım oranının geleneksel olarak sahip olunan araçlara göre çok daha yüksek olması, bu yeni ortama uyum sağlayabilen aftermarket şirketleri için inanılmaz bir iş fırsatı sunuyor.

 

Jonathon Poskitt, LMC Automotive şirketinde Global Satış Tahminleri Direktörüdür ve 130’dan fazla ülkenin pazar tahminleri üzerinde analizler yapıyor.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz