Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Frost & Sullivan Mubarak Moosa: Yenilikçi bakım çözümleri tasarlayarak yeni iş modellerine odaklanmak

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 25.05.2018 10:14:00

E-perakende kanallarından 2018 sonu itibariyle 30 milyar dolara yakın gelir elde edileceği tahmin edildiğinden ve ayrıca yıllık büyüme artacağından geleneksel perakendecilerin e-perakendecilik kanallarında hızlı davranması gerekiyor.

Daha geniş çaplı teknoloji merkezli dönüşüm için küresel otomotiv yenileme pazarı vitesi yükseltiyor
Yaptığımız araştırma ayrıca üç farklı trend konusu tanımladı (verileri nakite dönüştürme, e-Perakendecilik ve otonom araçlar) ve bu konularda 2018 yılında büyük değişiklikler gözlemlenecek.
Gelişen pazarlar güçlü büyüme fırsatları Sunuyor
Pazar katılımcıları, gelişen pazarların belli ihtiyaçlarına özel onarım ve bakım çözümleri geliştirmelidir.
Bazı kilit ABD ve Batı Avrupa pazarlarında daralan değişim talebi otomotiv aftermarket büyümesini etkileyecektir. Eski araç sahipleri fiyata karşı daha hassas bir tutum sergilediğinden, çalışır durumdaki ortalama araç yaşındaki yükseliş, OEM’lerin özellikle bu trendden fayda elde etmesini zorlaştırıyor. Avrupa’da, otomotiv aftermarket’taki yoğunlaşma hem üretim hem de tüketim açısından Polonya ve Çek Cumhuriyeti’nin doğusuna doğru kayacaktır.
Verileri nakite dönüştürme yeni gelir fırsatlarına sahip
Pazar katılımcıları, daha fazla hedeflenmiş çözümler ve iş modelleri geliştirmek, tasarlamak ve sunmak amacıyla verileri nakite dönüştürme trendine uymalıdır.
Veri yalnızca otomobil üreticileri için değil, fakat aftermarket için de günümüzün altını olarak kabul edilebilir. Şu an için, otomobillerde araç başına yaklaşık 100 dolarlık potansiyel değere sahip 200 veri noktası vardır. Aftermarket tedarikçileri ürün ve hizmet portföylerini geliştirerek, yenilikçi önleyici bakım çözümleri tasarlayarak ve yeni iş modelleri geliştirerek bu verilerden faydalanmak için eşi görülmemiş bir şansa sahip olabilirler.
E-Perakende Kalkışa Hazır
Pazar katılımcıları daha geniş bir hedef kitlesine ulaşmak amacıyla gidilecek dijital yolu değerlendirmeli ve e-perakende kanallarının gittikçe artan cazibesinden faydalanmalıdır.
E-perakende kanallarından 2018 sonu itibariyle 30 milyar dolara yakın gelir elde edileceği tahmin edildiğinden ve ayrıca yıllık büyüme artacağından geleneksel perakendecilerin e-perakendecilik kanallarında hızlı davranması gerekiyor. Klasik mağaza sisteminden internet mağazacılığına geçişte ortaya çıkan yeni iş modelleri, kapsamlı ürün teklifleri, şeffaf fiyatlandırma, hızlı teslimat süreleri ve kendin yap’tan (DIY) benim için yap’a (DFIM) kadar değişen hizmetler e-perakende kanallarının büyüyen cazibesini ortaya koyuyor.
Ufukta pek çok zorluk görünüyor
Pazar katılımcıları, geleneksel parça onarım ve bakım hizmetlerini tehdit eden yeni otomotiv teknolojilerini stratejik olarak ele almalıdır
Yenileme pazarı, otomotiv sektöründe baş döndürücü hızlı ilerleyen teknolojik değişimin sebep olduğu zorlukları proaktif olarak ele almalıdır. Bu bağlamda, gelişmiş sürücü yardım sistemlerinin gittikçe artan oranda penetrasyonu, sürücüsüz araçlar ve elektrikli araçlar ile yüzleşilmesi gerekiyor.  Bunların yenileme pazarı talebi üzerinde, özellikle onarım hizmetleri için aşamalı olarak etkisi olmaya başlayacaktır. Çünkü araçlar geleneksel araçlara göre daha az kazaya karışacaktır. Yalnızca Kuzey Amerika’da, kaza tamir sektöründe elde edilen gelirlerin 2030 yılı itibariyle yaklaşık yüzde 30 civarında düşeceği tahmin edilmekte. Aynı zamanda, elektrikli araçlar da sorunlara sebep olacak, çünkü geleneksel araçlarda kullanılan pek çok parça işe yaramayacak.
Otomotiv yenileme pazarı veriyi nakite dönüştürme, yeni ortaya çıkan bölgesel pazarlar ve e-perakendecilik nedeniyle ortaya çıkan yeni fırsatları aramasına rağmen, yıkıcı otomotiv ekosisteminde gidilecek en iyi yolu belirlemek için iç gözlem yapmanın zamanı geldi.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz