Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Şahin Motor Yatakları Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Aysu: “Ülkemizde yenileme pazarı büyük bir role sahip”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 25.05.2018 10:20:00

Gelişen dünyanın teknolojileri OEM’ler tarafından yürütülmekte ve OES’lerle bu bilgiler paylaşılmakta ancak aynı durumun yenileme pazarı için geçerli olduğunu söylemek çok zor.

Yenileme pazarı araç teknolojilerinin gelişiminden nasıl etkileniyor?
Doğrudan bir etkilenme yenileme pazarında beklemiyoruz. Yenileme pazarında bulunan araçların sayılarına ve adetlerine bakıldığında bu geçişin başta belki OEM’leri etkilediğini göreceğiz. 2.el piyasasından araç alıp satan insanlar ülkemizde ciddi oranda fazladır ve bu durumdaki araçlar yenileme pazarı sayesinde canlı tutulmaktadır. Yeni üretilmiş araçların yenileme pazarına gelmesi yaklaşık 4-5 seneyi bulmaktadır. Ülkemizin bulunduğu ekonomik tabloya baktığımızda da yakın süreçte yeni teknoloji araçlar yüzünden yenileme pazarının daralacağını söylemek çok zor olacaktır.
Gelecekte yeni teknolojiler yenileme pazarında kullanılan malzemelerin geliştirilmesine yol açacaktır. Tedarikçiler açısından bu göz önünde bulundurulmalıdır. Bizim alanımızda etkileri motorun iç tasarımından gelen farklılıklarla kendini gösterecek, özellikle yeni nesil turbo dizel ve hibrid motorlar çok özel kaplamalı malzemeler gerektirecek. Şahin Motor Yatakları olarak bu teknolojilere hazır ürünleri üretebilecek Ar-Ge ve yatırımlarımızı tamamlamış bulunmaktayız.
Ülkemizde yenileme pazarının durumu
Gelişen dünyanın teknolojileri OEM’ler tarafından yürütülmekte ve OES’lerle bu bilgiler paylaşılmakta ancak aynı durumun yenileme pazarı için geçerli olduğunu söylemek çok zor. Sürekli değişen motorlara hangi malzemenin, hangi parçanın uygun olduğunu yenileme pazarı kullanıcıları bilememekte. Ülkemizde yenileme pazarının rolü büyük ancak bilgi ve teknik donanım geriden gelmektedir.
Yenileme pazarının zorlukları
En zorlayıcı kısmı Avrupa’lı OEM’lerin desteğini alan markalar ile mücadele etmek. Sonuçta OEM’lerin referansları ile ürettikleri malları ciddi adetlerde ve OES anlaşmaları ile piyasaya sunmaktalar. Orijinal ürünü kullanmayı tercih edenleri farklı markalara yönlendirmek bu noktada güçleşiyor. Kendi açımızdan Türkiye ve dünya pazarında eksiklik gördüğümüz noktalara yeni seri ürünler geliştirdik. Amacımız dünyada ve Türkiye’de orijinal parçacılar kadar kaliteli ama maliyet açısından daha uygun ürünlerle pazarda adımızı duyurmak.
Fiyat kalite dengesine müşterilerin daha çok dikkat etmesi gerekiyor. Yapılan bütün motor yenileme işlerinin özenli ve işçilikten kaçmadan yapılması gerekmektedir. Maliyet düşürmek için yapılan eksik veya yanlış uygulamalar en kaliteli parçalar kullanılsa bile motor sisteminin sağlıklı çalışmamasına sebebiyet veriyor. Biz bu gibi noktalarda kullanıcılarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Firmamız yeni nesil motorlarla ilgili başlattığı bir çalışma ile yenileme pazarı ile teknik bilgi paylaşmaktadır. Bunun için gezici araç ile motor arızalarının olası sebeplerini, kullanılması gereken malzemeleri ve yapılması gereken uygun işlemleri teknik detayları ile ustalarımıza aktarmaya onları bilgilendirmeye çalışıyoruz. Ekipman ve dükkanları ile ilgili bilgi alıp onlara istekleri doğrultusunda önerilerde ve bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Eğitimlerimize katılanlara eğitim sertifikası veriyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz