Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Otomotiv Yenileme Pazarı

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 28.05.2019 17:02:00

Araştırmalara göre otomotiv yenileme pazarında, ortalama kullanılan araç yaşı artıyor. Otomotiv parçalarının online satışı 2018’de 10 milyar doları aştı ve 2017’ye göre % 16,3 artış kaydetti.

Dijital Pazarlamanın Önemi

 

Dijital dönüşümün yolunu açan yeni teknolojiler, yeni iş modellerinin de önünü açıyor. Otomotiv değer zincirindeki bütün oyuncuların buna cevap vererek stratejik önceliklerini gözden geçirmeleri ve buna göre ayarlamaları ve tabi ki rekabetin içerisinde kalabilmek için yatırım yapmaları gerekiyor. Otomotiv üretimi dünya çapında en fazla veri üreten endüstrilerin başında gelmekte ve bu sektördeki birçok kurum dijital dönüşümün ve veri ekonomisinin önemini anlamaya başladı.
Tüketicinin ihtiyacını karşılayabilecek her şey, dijital pazarlarda fazlasıyla mevcut. Bir şeyler yapmazsanız, ürünleriniz bu sonsuz döngü içerisinde kaybolup gitmeye mahkûm olacak. Yani işletmenizin bu yeni sisteme dâhil olabilmesi için, onu insanlar tarafından görünür kılmanız gerekiyor.
Verileri analiz etmek ve telematik, satış sonrası tedarikçilere talep, müşteri katılımı, sadakat ve bu nedenle satış tahmininde öngörülen satış tedarikçilerine yardım etmede kilit rol oynar. Gelişmiş analizler ve kestirimci bakım aracı, aracın ne zaman bakım veya değiştirme gerektiğine dair kullanıcıyı bilgilendirmek için veri kullanıyor. Böylece, bir aracın tüm servis ve bakım işlemleri dijital hale getiriliyor.
Araştırmalara göre otomotiv yenileme pazarında, ortalama kullanılan araç yaşı artıyor. Otomotiv parçalarının online satışı 2018’de 10 milyar doları aştı ve 2017’ye göre % 16,3 artış kaydetti.
Dijital alanda da son kullanıcıya ya da müşterilere dokunmak gerekiyor. Online platformlarda dinamik içerik, etkileşimli videolar ve ürün fotoğrafları, müşterinin alışveriş deneyimini önemli ölçüde geliştirebilir ve doğru satın alma kararını vermelerine yardımcı olabilir.
Gelecek sayıda görüşmek dileğiyle...

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz