Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Brisa A.Ş. Perakende ve Özel Müşteriler Satış Direktörü Ilgaz Korkmaz: Fark Yaratan Unsurlar: Kurumsallaşma ve Yetkinlik

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 28.05.2019 17:56:00

Rekabet şartlarının giderek zorlaştığı, bağımsız özel servislerin karlılığının giderek azaldığı günümüz koşullarında sektörde karlı bir büyüme sağlamak ancak güçlü bir markanın çatısı altına girmekle mümkün.

Türkiye’de araç sayısının giderek artmasının da etkisiyle araç bakımında büyük bir potansiyel mevcut. Toplam satış sonrası hizmetler pazarının büyüklüğü yaklaşık 4.7 milyar dolar ve son 10 yıla baktığımızda her sene ortalama yüzde 5 büyümekte.  Türkiye’de SSH sektöründe yetkili servisler ve bağımsız kanalda yer alan oyuncuların toplam sayısı 30 bine yakın. Mevcut durumda pazarın yüzde 9’unu yetkili servisler, yüzde 85’ini özel servisler, yüzde 3’ünü zincir hızlı bakım servisleri oluşturuyor. Bu servislerde toplam 1 milyondan fazla kişi çalışıyor. Bu açıdan baktığımızda otomotiv ana sanayii ve tedarikçilerinin ekonomiye katkısı kadar araç bakım ve tamiri konusunda faaliyet gösteren işletmelerin de istihdam ve ekonomiye katkısı büyük önem taşıyor.
Bu katkıyı artırmada günümüzde kurumsallaşma ve yetkinliğin önemi çok büyük. Yapılan araştırmalar da bağımsız özel servislerin karlılığının yetkili servislere oranla giderek düştüğünü gösteriyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri de araç bakımını yaptıran müşteri beklentilerindeki değişim; müşteriler artık araç bakımında, tek noktada hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmet arıyor…
Bu iç görüden ve Brisa’nın en önemli değerleri arasında yer alan müşteri odaklılık anlayışından yola çıkarak, araç sahiplerine, araç bakımında en iyi deneyimi sunabilmek amacıyla Otopratik konseptini hayata geçirdik.
Otopratik, bakım, onarım, lastik gibi birçok farklı hizmeti tek çatı altında sunarak binek ve hafif ticari araç̧ sahiplerinin hayatlarını kolaylaştırıyor. Garantili parça ve işçilik, şeffaf fiyatlandırma ve kurumsallığıyla araç̧ sahiplerine güvenilir hizmet sunuyor. Böylece günümüzün hızlı dünyasında araç kullanıcıları tüm ihtiyaçlarına kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabiliyor. Dijital ve inovatif hizmetlerle de desteklenen Otopratik mağazaları, bugünden geleceğin servis ve bakım hizmetlerini müşterilerine sunarak onlara 360 derece değer sağlıyor.
Rekabet şartlarının giderek zorlaştığı, bağımsız özel servislerin karlılığının giderek azaldığı günümüz koşullarında sektörde karlı bir büyüme sağlamak ancak güçlü bir markanın çatısı altına girmekle mümkün.
Türkiye’nin en güçlü kuruluşlarından Sabancı Holding ve Türkiye’nin lider lastik üreticisi Brisa çatısı altında oluşturduğumuz Otopratik iş modelimizle potansiyeli yüksek hızlı bakım sektöründe kazançlı bir yatırım fırsatı sunuyoruz.
Kurduğumuz güçlü çatı altında otomobil sektörü, araç bakımı ve servisi alanındaki yatırımcılar işlerini kurumsallaştırarak geliştirme, küresel standartlarda hizmet sunarak farklı müşteri gruplarına ulaşma ve mağazadan içeri daha fazla müşteri çekme gibi avantajlar elde ediyor.  Bunu da güçlü teknik altyapı, servis yazılımı, yedek parça yönetim çözümleri, müşteri ilişkileri yönetimi, çalışan eğitimleri, pazarlama faaliyetleri ve kurumsal danışmanlık gibi çok önemli desteklerle gerçekleştiriyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz