Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Satış ve Pazarlama Müdürü TT Çelikyay A.Ş. Mustafa Ağaoğlu: "Son Tüketiciye Ulaşacak Çözümler Geliştiriyoruz"

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 13.06.2019 13:31:00

Avrupa’nın ilk 5 büyük yedek parça ve servis organizasyonunun kendi dağıtım kanalımız haline gelmesini sağladık. Bu kanallara ek olarak alternatif oluşumlar ile son tüketiciye ulaşacak çözümler geliştirmek için şirket içinde kurduğumuz ekip ile yeni iş modelleri geliştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Sürekli sözü edilen dünyadaki dijital değişim trendi ile ülkemizin koşulları bir araya geldiğinde sektörde önemli fırsatlar ortaya çıktığını görüyoruz. Türkiye’de yetkili bayilerde parça değiştirme oranı yüzde 50’ler seviyesinde iken bu oranın gelişmiş ülkelerde yüzde 20’ler seviyesine indiğini yapılan sektörel araştırmalardan anlaşılmaktadır. Burada yetkili satıcı dışındaki kanala bireysel kullanıcılar tarafında güven olmadığı yada mevcut araç kiralama şirketlerine hizmet verebilecek bir oluşum olmadığı anlaşılmaktadır.
Küresel alanda araç sahipliğinden, günlük ve saatlik kiralamaya doğru evirilen bir trend değişimi olduğu ve buna paralel saatlik araç kiralayan start-upların hızla büyüdüğü gözlenmektedir.
Bu iki tespit birleştirildiğinde Türkiye pazarı için, araç sahibi olan firma ya da son kullanıcıların servis ihtiyaçlarını mevcut yapının karşılayamadığı ve bu sektörde kaliteli bakım hizmeti verecek, hizmet kalitesinden taviz vermeden son kullanıcıya yarattığı değer ile ön plana çıkacak servis organizasyonlarının yapılan yatırıma yüksek getiri ile cevap vermesi beklenebilir.
Küresel pazarlarda; Çelikyay olarak yenileme pazarında son kullanıcıya en yakın, alternatif distribütör yapılarını destekliyoruz. Bu anlamda yaptığımız anlaşmalarla Avrupa’nın ilk 5 büyük yedek parça ve servis organizasyonunun kendi dağıtım kanalımız haline gelmesini sağladık. Bu kanallara ek olarak alternatif oluşumlar ile son tüketiciye ulaşacak çözümler geliştirmek için şirket içinde kurduğumuz ekip ile yeni iş modelleri geliştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Sektördeki diğer trend ise terzi üretimi dediğimiz müşteriye özel üretim beklentisidir. Bu durum ayrıca endüstri 4.0’ın doğmasını sağlayan en önemli etkenlerden biridir. Müşteri memnuniyetini 54 yıllık geçmişinde sürekli ön planda tutan firmamız, OEM müşterilerine verdiği ihtiyaçlarına özel ürün tasarlama hizmetini yenileme pazarındaki müşterilerine de ürün performansını geliştirme ve özel ürün tasarlama başlıkları altında sunmaya devam etmektedir. Ortaya koyduğumuz bu değer, bize globaldeki trendin de etkisiyle yeni müşteri kazanımı konusunda çarpan etkisi yapmıştır. Bu konuda sürekli kendimizi geliştiremeye devam ediyoruz.
Özetle, bundan sonra arzın talepten sürekli fazla olacağı bir pazarda müşteri ihtiyaçlarını anlayarak en hızlı cevap veren firmalar hayatta kalacaktır. Bunun sağlanabilmesi içinde dijitalleşmenin, flexible üretim anlayışının, yalın yönetim sistemlerinin firmalar tarafından içselleştirilmesi ve tatbiki doğru marka konumlandırmalarının yapılması ana strateji olmalıdır.  Strateji oluşturulduktan sonra iş modellerinin sürekli sorgulanarak gerekliyse güncellemeler yapılması ise işlerimizin sürdürülebilir olması için göz ardı edilmemelidir.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz