Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Sismak Yönetim Kurulu Başkanı Özge Özen Kural: “Hedef; marka olmak, bilinir ve ulaşılabilir hale gelmek”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 25.05.2018 09:56:00

Uluslararası akredite olmuş kurumlar tarafından “eşdeğer parça” tanımlamasının yapılması, bağımsız firmaların ürün kalitesi ve izlenebilirliği açısından olduğu kadar hem ülkemiz hem de üreticiler için güvence olacaktır.

Araç teknolojilerinin gelişininin yenileme pazarı üzerindeki etkileri
Yenileme pazarı devasa hacme sahip bir pazar ve her yıl bu büyüme hızı artarak sürüyor. Elbette ki Sismak’ın üretim alanındaki parçalar gelecekte de kullanılmaya devam edecek. Sektörün tüm bileşenlerini oluşturan firmalar gibi bizler de biliyoruz ki araç teknolojilerinde yaşanan gelişmeler, yenileme pazarını da geliştirecek. Pazarda ayakta kalmak istiyorsak; değişime ayak uydurmalıyız. Bilindiği üzere direksiyon sistemlerinde kullanılan elektrik ve elektronik parçalarının Türkiye’de üretimi yapılmamaktadır. Birçok Türk firmasının yeterli elektronik bilgisi olmasına rağmen, pazarın ihtiyacı olan doğru akım motorları ve sensörler üretilmemektedir. Biz bu konuda sektörün açığını doldurmaya ve araç teknolojilerindeki gelişime paralel yol almaya odaklanıyoruz.
Ülkemizdeki araç sayısı kadar bu araçların ortalama yaşları da oldukça yüksek. Bu gerçek bile yenileme pazarının büyüklüğünü ve önemini gözler önüne seriyor. Türkiye’deki araç markalarının çeşitliliği artıkça sektörün olumlu yönde gelişeceğine inanıyoruz. Uluslararası akredite olmuş kurumlar tarafından “eşdeğer parça” tanımlamasının yapılması, bağımsız firmaların ürün kalitesi ve izlenebilirliği açısından olduğu kadar hem ülkemiz hem de üreticiler için güvence olacaktır.
Küresel pazarlarda var olmanın koşulları
Düşük miktarlı, buna karşın çok çeşitli üretim ihtiyacı, maliyetler konusunda bizi zorluyor. Yenileme pazarında Uzakdoğu üretimi malların fiyatlarının referans olarak gösterilmesi, ürün kalitesinin birinci öncelik olmaması da en büyük sorunlar. Bu gerçekler karşısında küresel pazardaki hedefimizi; “marka olmak, bilinirliğimizi artırmak ve ulaşılabilir hale gelmek” olarak belirledik. Bu amaçla teknolojiyi sadece üretimde değil, marka konumlandırma çalışmalarında da aktif olarak kullanmak gerektiğini düşünüyoruz.
Ar-Ge ve inovasyona yatırım yapmak kadar, dijital dünyanın gücünü de yadsımamalı ve pazara yönelik aksiyonlarda dijital dünyanın gücünden etkin şekilde yararlanmalıyız.
Pazarın gelişimi için neler yapılmalı?
Pazara olan güvenin artması ve pazarın gelişimi için ürün kalitesi kadar hizmet kalitesinin de artması gerektiğini düşünüyoruz. Bunu tüm paydaşların başarması, gelişimi doğrudan sağlayacaktır. Tüketicinin ihtiyacı olan parçanın doğru tanımlanması, yetkin servislerin parça değişimini gerçekleştirmesi, tüketicinin bilinçlenmesi, korunması, garanti belgesi kullanımının ve izlenebilirliğin yaygınlaştırılması, emniyet parçalarının satışında gereken kalifikasyonun sağlanmasının zorunlu hale getirilmesi gibi diğer unsurlar da sağlandığında, pazarın büyük bir atılım gerçekleştireceğine olan inancımız tam.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz