Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Tedarik sanayi firmalarının yurt dışı yatırımları arttı

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 6.02.2018 10:00:00

Türk otomotiv tedarik sanayi yurt dışına açılarak küresel oyuncu haline geldi. Otomotiv dünyasının dev markalarıyla çalışan ve parça üreten Türk şirketlerinin yurt dışındaki üretim faaliyetleri arttı. TAYSAD üyesi firmaların 37 ülkede 56 yatırımı bulunuyor.

Yurt dışı yatırımlar arasında önemli satın almalar da yer alırken, ağırlıklı yöntem ise doğrudan fabrika yatırımları olarak öne çıkıyor.
5 kıtada yatırım yapan yan sanayiciler Amerika, Rusya, Çin, Brezilya, Hindistan, Güney Kore, İngiltere, İspanya, Slovakya, Fransa, Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Almanya, Mısır, Ukrayna, Güney Afrika, İtalya, Slovenya, Azerbaycan, İran, Tataristan ve Meksika’da üretim yapıyor. Türk tedarik sanayicileri son birkaç yıldır Çin, Hindistan, Rusya ve Meksika gibi otomotiv sanayisi gelişen ülkelerde yatırım yapıyor.
Özellikle küresel otomotiv üreticilerinin yeni gözdesi Meksika, Türk yatırımcılarının da radarına girdi. Meksika’da üretim yapan otomotiv tedarikçilerinin sanayicilerinin sayısı artıyor.
Özellikle Türkiyeli tedarik sanayicilere Doğu Avrupa ülkelerinden de büyük talep var. Bunun en önemli nedeni dev markaların yan sanayicilerini daha yakınlarına çekmek istemeleri ve Türk şirketlerin kaliteli ve nitelikli üretim gücü. Türkiye’den de pek çok otomotiv tedarik sanayi üreticisi bölgede tesis kurarak, AB ile Rusya’ya buralardan ihracat yapıyor.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz