Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Veri Analitiği Vazgeçilmez Bir Yetkinlik

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 28.10.2021 09:11:00

Dijital olgunluğu benimseyecek,
Endüstri 4.0 süreçlerine yatırım yapacak şirketler her zaman bir adım önde olacaktır.

 

Can GÜLER
Accuride Wheels
Ülke İK Müdürü

 

İK rolleri giderek önem kazanacak
Otomasyon süreçlerinin artması ve dijitalleşmenin gelişimi ile birlikte özellikle IT rollerinin önemi daha da belirginleşecektir. İK tarafında da veri analitiği olmazsa olmaz bir yetkinlik olarak karşımıza çıkacaktır. İş yönetimini iyi anlayan, buna göre kaliteli veri üreten, bu verileri analiz edip neden sonuçları ortaya koyan ve ileriye dönük tahminler yapabilen İK rolleri kurumların İK organizasyonlarında önemli bir yere sahip olacaktır.


Çalışan potansiyelini açığa çıkartmak
Birebir yaptığımız koçluk görüşmeleri, 360 derece geribildirimler, değerlendirme merkezi uygulamaları ve çeşitli kişilik / yetkinlik envanterleri ile çalışanların potansiyelini açığa çıkarıyoruz. Bu arada çevik yönetim anlayışı ile oluşturduğumuz projelerde görev almak istemeleri çalışanlarımızın bu potansiyellerinin açığa çıkmasında çok faydalı oluyor.


Geleceğin çalışma ortamı
Özellikle otomotiv tedarik zinciri süreçlerinde çeviklik son derece önem kazanacak diye düşünüyorum. Dijital olgunluğu benimseyecek, Endüstri 4.0 süreçlerine yatırım yapacak şirketler her zaman bir adım önde olacaktır.


Bir yandan pandemi bizlere hibrit çalışma modellerini de deneyimleme fırsatı sundu. Bu da sahada olmayı gerektiren operasyonel süreçlere ilişkin roller hariç diğer fonksiyonlarda uzaktan çalışmayı da kısmen içine alan hibrit çalışma modelinin önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini gösterdi.   


Dijital altyapımız ile süreci atlattık
Her sektörde olduğu gibi, hibrit çalışma modelini biz de uyguladık ve azalmakla birlikte uygulamaya devam ediyoruz. Özellikle, bu sürecin bizde yarattığı en büyük avantajlardan biri de çevik çalışma modelini benimseyerek süreçlerimizde hız kazanmak oldu.


Globalde firmamızın güçlü dijital altyapısı sayesinde pandemiye hazırlıksız yakalanmadık. Bu altyapının güçlü oluşu çalışanlarımız, müşterilerimiz, tedarikçilerimiz yani tüm paydaş ekosistemimizle olan iletişimimizin ve iş süreçlerimizin pandemi döneminde de sorunsuz bir şekilde devam etmesine yardımcı oldu.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz