Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Arıkan Automotive Genel Müdürü Ahmet Arıkan: “Marka algımızı yerelden, küresele değiştirdik”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 13.12.2017 10:49:00

Arıkan 1975 yılından beri ürettiği mekanik araç kaldırma krikolarına ek olarak kaput kilidi, beşinci kapı kilidi, menteşe gibi mekanizmalı parçalar üreterek hem tasarım hem üretim anlamında yeterliliğinin sadece kriko ile sınırlı olmadığını gösterdi.
 

Ünlü pazarlama uzmanı Jack Welch’in söylediği gibi “Şirket dışında gerçekleşen değişim, şirket içindeki değişimi aştığında son yaklaşmış demektir”. Arıkan bu gerçeği göz önünde bulundurarak son yıllarda otomotiv endüstrisinde yaşanan hızlı değişimlere ayak uydurmak ve rakiplerinin bir adım önüne geçebilmek için yıllardır Arıkan Kriko olarak bilinen markasını Arıkan Automotive olarak değiştirerek işe başladı. Aslında bu, son yıllarda Arıkan’ın ürün gamına farklı ürünler katıp bu ürünleri de dünyanın büyük OEM’lerine tedarik etmesi ile başlayan kaçınılmaz bir süreçti. Arıkan 1975 yılından beri ürettiği mekanik araç kaldırma krikolarına ek olarak kaput kilidi, beşinci kapı kilidi, menteşe gibi mekanizmalı parçalar üreterek hem tasarım hem üretim anlamında yeterliliğinin sadece kriko ile sınırlı olmadığını gösterdi.
Böylece markanın artık globalleşerek genişlemesi gerekliliği ortaya çıktı. Arıkan logosuna yapılan küçük dokunuşlar ve Kriko’nun kaldırılıp Automotive ibaresinin eklenmesi ile marka algısı sadece kriko üretimi yapan yerel bir şirketten, tüm OEM’lere çok farklı ürünler tedarik eden global bir şirkete doğru değişmeye başladı.
Bu farklılaşma ve değişimin Arıkan’a otomotiv sektöründe edinmek istediği konuma gelirken büyük katkı yaratacağını düşünüyoruz. Bu algıyı,  yarattığımız yeni ve güçlü Arıkan Automotive markasını destekleyici markalaşma ve pazarlama çalışmaları ile desteklemeyi planlıyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz