Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Canel Otomotiv Ürünleri Dünyayı Dolaşıyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 28.04.2020 10:46:00

Müşterilerinin marka imajına katkıda bulunan tavan rayı ürünü ile final müşteride algılanan kaliteyi yükselttiklerini de aktaran Köse, 1998 yılında başlayan tavan rayı üretimlerinin her sene artarak devam ettiğini ve 2020 yılında 7 farklı müşteri, 5 farklı ülkeye ihracatla büyüyerek devam ettiklerinin altını çizdi.

 

Anıl Köse
Canel Otomotiv Satış Müdürü

 

Canel Otomotiv, müşterilerine proaktif olarak çözümler üreterek, sürdürülebilir büyümeyi sağlamaya devam ediyor.
Müşterileri ile birlikte çalışarak gerek tasarım aşamasında gerekse seriye alma çalışmalarında bilgi ve deneyimlerini aktararak kalite seviyesini her zaman üst noktalarda konumlandırmayı başaran Canel Otomotiv, 1988 yılından beri sürdürülebilir büyüme ile sektörün önemli oyuncusu olarak çalışmalarını sürdürüyor. Gelişmekte olan elektrikli araçlar pazarında yer almak için Ar- Ge çalışmalarını tamamlayarak, elektrikli motor taşıyıcı ve pil taşıyıcı ürün gruplarında projeler almaya devam ettiklerini ifade eden Canel Otomotiv Satış Müdürü Anıl Köse sürekli ve sürdürülebilir gelişmeyi kendilerine prensip edindiklerini belirtti.
Alman iş ortaklarıyla birlikte, ürün geliştirme çalışmalarında bulunduklarını da sözlerine ekleyen Köse “2021 yılında Almanya’da devreye girecek elektrikli araç için dizayn çalışmalarımızı tamamlayarak, ürün devreye alma sürecimize başladık. Türkiye’nin yerli elektrikli otomobili için de alüminyum çözümleri sunmaya devam ediyoruz. Bununla beraber, 2023 yılında, üretimi Türkiye’de yapılacak olan elektrikli hafif ticari araç için de elektrikli motor taşıyıcı ve batarya taşıyıcı parçaları için anlaşmaya vardık. Bu projede sadece tasarım değil, aynı zamanda, ilgili ürünün şartnamelerinin yazılması, statik ve dinamik testlerinin dizayn edilerek, paydaşlarımızla beraber uygun şekilde devreye almak için çalışmalara başladık” dedi.
Müşterilerinin marka imajına katkıda bulunan tavan rayı ürünü ile final müşteride algılanan kaliteyi yükselttiklerini de aktaran Köse, 1998 yılında başlayan tavan rayı üretimlerinin her sene artarak devam ettiğini ve 2020 yılında 7 farklı müşteri, 5 farklı ülkeye ihracatla büyüyerek devam ettiklerinin altını çizdi. 15 farklı araca seri olarak ürün gönderimi gerçekleştirerek, Canel Otomotiv imzalı tavan raylarının bütün dünyayı dolaştığına da vurgu yapan Köse, 2023 yılına kadar, her yıl 1 proje devreye alarak, bu alanda da izlerini sürdüreceklerini söyledi. Köse sözlerine şu şekilde devam etti: “Global müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için dünya üzerinde ayak izlerimizi arttırmamız gerekiyor. Yüksek adetli üretimlerde müşterilerimizin üretim merkezlerinde depo tutarak, tedarik zincirinde oluşabilecek her türlü riski bertaraf ettik.”
Ar-Ge Çalışmalarının Önemi Her Geçen Gün Artıyor
Güvenlik parçalarında olan iş hacimlerinin de sürdürülebilir şekilde devam ettiğini de sözlerine ekleyen Köse, kaza anında, sürücü ve yolcuları koruyan önemli parçalardan birinin de darbe emici (bumper beam) parçalar olduğunu aktardı. Binek, hafif ve ağır ticari araçlarda, darbe emici parçaları alüminyumdan yaparak, hem araç hafifletme çalışmalarına katkıda bulunduklarını hem de karbon salınım oranlarının düşürülmesine destek olduklarını belirten Satış Müdürü Anıl Köse “2020 ve sonrası araçlara bakıldığında, teknoloji daha da ön planda olacak ve yolcuların araç içinde geçirdiği zamanların da buna paralele olarak daha da kaliteli olması gerekiyor. Otonom araçlarla beraber buna sağlanacak altyapıda yapılacak inovasyonlar daha da önem kazanıyor ve Ar-Ge çalışmalarının önemi her geçen gün, küresel rekabette belirleyici hale geliyor. Müşteri odaklı strateji ile beraber müşteri ihtiyaç analizi doğru yapılarak, pazar payları daha da artırılabilir” açıklamalarında bulundu.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz