Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Tasarım, Analiz ve Mühendislik Yeteneklerine Yatırım Yapılmalı

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 22.05.2020 05:33:00

Otomotiv sektöründe yeni araç geliştirme projeleri yeni modeller ile beraber elektrikli araçlar, hibrit araçlar ve hidrojen yakıtlı araçlar alanlarında gelişmektedir.

 

Şadi Kopuz
EnginSoft Turkey
CEO

Otomotiv sektöründe yeni araç geliştirme projelerinin tasarım, dokümantasyon ve tasarım doğrulamanın önemli ayağı olan ileri mühendislik analizleri alanlarında yer almaktayız. Hem OEM’lere hem de yan sanayilerimize bu yönde mühendislik hizmeti vermekteyiz. Anahtar teslim tasarım ve prototip üretimi projeleri yapmaktayız. Projelerimizi kendi ekiplerimizle kendi bünyemizde yaptığımız gibi ihtiyacı olan müşterilerimize mühendislik işgücü sağlayıp bu şekilde yerinde mühendislik hizmeti de vermekteyiz. Dünyada ileri mühendislik analizlerinde lider olan ANSYS yazılımının distribütörlüğünü yapmaktayız. Başta ANSYS yazılımı olmak üzere ileri mühendislik analizleri yazılımlarının firmalara yerleştirilmesi, ihtiyaç duyulan konularda eğitim ve teknik destek verip aynı zamanda sektöre yönelik mühendisler yetiştirmekteyiz. İlave olarak, Avrupa Birliği projeleri kapsamında küresel ekonomiye katkıda bulunan elektrikli araçların atık (pil ve benzeri) yönetimi projelerinde de yer almaktayız.
Otomotiv sektöründe yeni projelerde yer alabilmek için tasarım, analiz ve mühendislik yeteneklerinin geliştirilmesi için bu yönde yatırım yapmaktan çekinilmemelidir. Ürün geliştirme prosesinin önemli safhalarını kendi bünyelerinde yürütebilmeleri için gerekli altyapı ve ekipler kurulmalıdır. Çağın gerektirdiği gelişmelere, beklentilere yeni yöntem ve çalışmalarla cevap verilmelidir. Bu çalışmaları yürütürken mühendislik hizmeti veren kalifiye firmalar ile ortaklıklar da düşünülmelidir.
Otomotiv sektöründe yeni araç geliştirme projeleri yeni modeller ile beraber elektrikli araçlar, hibrit araçlar ve hidrojen yakıtlı araçlar alanlarında gelişmektedir. Otonom sürüş ve otonom sürüş teknolojileri de son dönemde çalışılmaya başlanmıştır. Aynı zamanda otomotivde çevreci teknolojiler, dijitalleşme, yazılım ve enerji konuları da gün geçtikçe önem kazanmaktadır.
Türk tedarikçilerimiz kendi tasarım ve Ar-Ge yetkinliklerini geliştirmeli parça değil alt sistem ve/veya sistem tasarımı ve geliştirilmesi yönünde organizasyonlarını geliştirmeli ve oluşturmalıdırlar. Ar-Ge’nin en önemli ayağı olan ileri mühendislik analizlerini kendileri yapabilmeli, kendi bünyelerinde bu çalışmaları yürütecek alt yapıya, yazılımlara, donanımlara ve insan kaynağına sahip olmalıdırlar. Türk tedarikçilerimiz bu ekipleri oluşturacak yatırımları yapmalıdırlar. Elbette bu konuda hizmet vermekte olan bizim gibi mühendislik firmaları ile kuracakları iş ortaklıkları da önem taşımaktadır. Alt yapının oluşturulması, yeteneklerin kazanılması ve bu yeteneklerin Türk tedarikçilerin Ar-Ge ve Ür-Ge süreçlerine entegre edilmesi konularında iş birlikleri yapılabilir.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz