Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Elektrikli Araçlar İçin Dönüm Noktası

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 5.01.2020 12:03:00

LMC Automotive verilerine göre geçen yıl, dünya genelinde satılan binek araçların yüzde 95'i fosil yakıtlarla çalışıyordu. Bu yıl bu rakamın yüzde 92 olması bekleniyor. Geleneksel yakıtlı araçların satışlarının önümüzdeki on yılda çarpıcı bir şekilde düşmeyeceği öngörülüyor.

Günümüzde petrol üretiminin yüzde 70'i ulaşım için kullanılıyor. Dünya çapında günde yaklaşık 80 milyon varil petrol üretiliyor. Yaklaşık 60 milyon varil, motorlu araçlarda ve hava yolu uçuşlarında; kalanı ise plastik, ısıtma ve diğer kullanımlarda tüketiliyor. Elektrikli araçlar (EV) içten yanmalı motorlu araçlardan pazar payı artırmaya başladıkça, petrol için talep azalacak.
Deloitte, 2022’yi dönüm noktası olarak tanımlıyor. EV’lere sahip olma fiyatının, içten yanmalı motorlu emsalleri ile aynı seviyeye ulaşacağı bir nokta olacağına işaret ediyor.
Tüm göstergeler olumlu görünüyor. 2017’de, yaklaşık bir milyon elektrikli araç satışı gerçekleşti. Bu durum endüstri için bir dönüm noktası oldu. Elektrikli araçlar dünya satış veritabanı olan EV hacimleri verileri, 2019 yılının sadece ilk altı ayında 1,1 milyondan fazla elektrikli aracın satıldığını ortaya koyuyor. Bu, tüm pille çalışan ve şarjlı hibrit (PHEV) binek otomobil satışlarını, Amerika, Avrupa, ve Asya’daki hafif ticari araçları içeriyor.
Hollanda, Norveç, Fransa, Birleşik Krallık, İsveç, İrlanda gibi Avrupa ülkeleri, 2025 ile 2040 arasında içten yanmalı motorların kullanımına sınır getirme planlarını çoktan açıkladılar.
En büyük ihracat pazarımızdaki bu gelişmeler, yeni teknolojilere adapte olma konusunda daha fazla çaba harcamamız anlamına geliyor.
2020'ye kapı araladığımız bu günlerde, geleceğe yön gösterecek pusulamız; Ar-Ge, inovasyon ve çeviklik olsun.
Katma değeri yüksek, kazancı bol, iyi bir yıl dileği ile...

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz