Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



İleri Mühendislik Analizleri Alanında Hizmet Sağlıyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 27.10.2022 10:29:00

Firmamızın ileri mühendislik alanındaki yetkinliği ve uzman kadrosu ile partnerlerimizin çeşitli fizikleri içeren taleplerine, hem ayrı hem de tümleşik fizik fark etmeksizin, çözümlerimizi sunmaktayız. 

 

Oytun KISMALI
Enginsoft
Yapısal Grubu Yöneticisi
 
EnginSoft Turkey olarak çözüm ortağı olduğumuz başta otomotiv olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında çeşitli sektörlerde yer alan partnerlerimize sektörün ileride gelen yazılımlarını kullanarak ileri mühendislik analizleri alanında hizmet sağlıyoruz. Bu sayede ortaklarımız, tasarımlarının performansını prototipe ait üretimin ve testlerin maliyetini minimuma indirerek sanal ortamda simülasyon aracılığıyla inceleyebilir; optimizasyon faaliyetlerini hızlıca gerçekleştirebilirler. 
Günümüz otomotiv sektöründe başta elektrifikasyon olmak üzere performans artışı ve ağırlık azaltma çalışmalarını ANSYS gibi çeşitli yazılım çözümlerimiz, ileri mühendislik hizmetlerimiz ve alanında yetkin ekibimizin bilgi birikimi ile gerçekleştirerek yenilikçi projelere imza atmaktayız. Bununla birlikte partnerlerimizin de bu alandaki Ar-Ge faaliyetlerini destekleyebilmek amacıyla eğitim hizmeti sağlayarak kurumsal bilgi birikimlerine katkıda bulunmaktayız.
 
Batarya modüllerinden çarpışma testine, elektromanyetik uyumluluktan (EMC) LIDAR-sensör gibi optik konulara hatta araç içi yazılımlar-algoritmalar dahil mevcut performansı incelemek ve gelişime açık yönleri belirlemek için simülasyon tabanlı yazılımlar aracılığıyla çeşitli projelerde yer almaktayız. Simülasyonların bu süreçteki en belirgin özelliği, araç üretimi veya entegrasyonunun sağlanması için gerekli takvim ve maliyete ihtiyaç duymadan çok daha kısa sürelerde iyileştirme çalışmalarını üretim öncesinde gerçekleştirilebilmesine olanak sağlamasıdır. Örnek bir proje olarak elektrikli bir aracın çarpışma sonrasında batarya modülünde meydana gelebilecek hasar ve çalışma prensibindeki aksaklıkların belirlenmesinden bahsedebiliriz.

 

Araçların toplam karbon ayak izleri değerlendirildiğinde, elektrikli araçların kullanımı esnasında çevreye olan minimum etkisi göz önüne alınarak sürdürülebilirlik konusunda önemli bir gelişme arz ettiğinin farkındayız. Bu kapsamda otonom sürüş teknolojilerinin de “yakıt” tasarrufu konusunda önemli faydaları olacaktır. Üretimin gerçekleştirilmesi veya “yakıt”ın temin edilebilmesi için talep edilen enerjinin sağlanması konusunda rüzgar veya güneş enerjisi gibi çevreci çözümlerin öneminin önümüzdeki yıllarda daha da artacağını düşündüğümüzde sadece araçlarda değil hem üretim proseslerinde hem de enerji üretim sektörlerinde önemli gelişmeler olacağını söyleyebiliriz.

 

Firmamız Ar-Ge projelerinde yer aldığı gibi Avrupa Birliği H2020 projelerinde de yer almaktadır. Konsorsiyum üyesi olarak yer aldığımız iki projeden biri DigiPrime isimli Atık Yönetimi ve Döngüsel Ekonomi Modeli ile sürdürülebilirliğin artırılmasını amaçlayan 36 konsorsiyum üyeli bir Avrupa Birliği projesidir. Konsorsiyum Bosch, Audi AG, Knorr-Bremse, Vitesco ve EDAG gibi otomotiv sektörünün önde gelen üretici ve geliştirici firmalarından oluşmaktadır. Örnek bir çalışma, araç bataryalarının üretimi esnasında ortaya çıkan ve üretici firma tarafından istenmeyen malzemeleri, o malzemeye ihtiyaç duyan farklı bir üretici firmaya transferini sağlayarak atık yönetimini düzenleyici bir altyapı hazırlığını kapsamaktadır. EnginSoft Turkey olarak bu projede süreç optimizasyonu alanında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz