Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Hidrojenli Yakıt Sistemleri İçin Üretime Başladık

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 27.10.2022 10:57:00

Doğu Pres olarak yakıt sistemleri üreticilerinin tercih ettiği tedarikçi konumundayız. Yakıt sistemleri üreticilerinin elektrifikasyon sonrası ürettiği yeni projelerde ise ilk akla gelen tedarikçilerden biriyiz.

 

Alper UYSAL
Doğu Pres
Genel Müdürü
 
Hem prototip hem de seri üretim parça üretimi yapıyoruz
 
Bilindiği üzere Avrupa’da elektrikli ve çevreci araç satışları gün geçtikçe artıyor. Her geçen gün hızlanan teknolojik gelişmeler ve değişen tüketici davranışları, otomotiv endüstrisini yeni dinamiklere uyumlanmaya zorluyor. Yakın gelecekte otomotiv sektörünün sürdürülebilirliğe odaklı elektrikli, akıllı ve online araçlara yönelişi, büyük bir değişikliği de beraberinde getirecek. Sektörün geleceğini elektrikli araçlar ve hidrojen yakıtlı araçlara yapılan Ar-Ge yatırımlarının belirleyeceğini düşünüyorum. Doğu Pres olarak otomotiv sektörünün bu gelişim ve değişimini yakından takip ederek müşterilerimizin beklentilerini doğru analiz ediyor ve teknolojimizle sıfır hata payıyla üretim prosesleri sunuyoruz. Bu doğrultuda birçok müşterimize elektrikli araçlar ve hidrojenli yakıt sistemleri için hem prototip hem de seri üretim için parça üretimine başlamış bulunuyoruz.
 
Doğu Pres olarak yakıt sistemleri üreticilerinin tercih ettiği tedarikçi konumundayız. Yakıt sistemleri üreticilerinin elektrifikasyon sonrası ürettiği yeni projelerde ise ilk akla gelen tedarikçilerden biriyiz. Örneğin; Bosch’un start verdiği HGI projesi (Hydrogen Gas Injector) gibi projelerde çoktan yerimizi aldık.
 
Dünyada yaşanan dönüşüm ile elektrikli araçlara olan ilgi artıyor ve otomotiv sektöründe daha çevreci ve ekonomik seçenekler ortaya çıkıyor. Otomotiv sektörü için çok zorlu geçen pandemi dönemi elektrikli araçlara yönelik güçlü talebin ön plana çıktığı bir dönem oldu. Yapılan araştırmalar sonucunda elektrikli araç talebinin en çok arttığı pazarlar ise Çin ve Avrupa olarak görüyoruz. Verilere baktığımız da elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araç satışları, yılın ilk yarısında 2021’in aynı dönemine göre küreselde yüzde 81, Türkiye’de ise yüzde 154 oranında artış kaydedildi. Elektrikli araç satışları on yıl boyunca artmaya devam edeceği ve 2030'da satılan tüm yeni otomobillerin yüzde 48'ininin bu araçlardan oluşacağı da çeşitli kesimlerce dillendirilen bir öngörü olarak karşımızda duruyor.
 
Gelişen otomotiv teknolojileri sürekli daha hassas toleranslara, karmaşık geometrilere ve yeni malzemelere sahip parçaların üretimini zorunlu kılmaktadır. Bu kapsamda biz de makine parkımızı sürekli güncellemekte ve yeni teknolojileri barındıran makineler eklemekteyiz.

 

Doğu Pres olarak otomotiv sektörünün gelişim ve değişimini yakından takip ederek müşterilerimizin beklentilerini doğru analiz ediyor ve teknolojimizle sıfır hata payıyla üretim prosesleri sunuyoruz. 

Elektrikli araç satışları on yıl boyunca artmaya devam edeceği ve 2030'da satılan tüm yeni otomobillerin yüzde 48'ininin bu araçlardan oluşacağı da çeşitli kesimlerce dillendirilen bir öngörü olarak karşımızda duruyor.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz