Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



İş Gücünün Niteliği Değişecek

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 28.10.2021 09:09:00

Eklemeli üretim teknolojisinin gelişmesiyle ana ve tedarik sanayide giderek daha az iş gücü gerekecek.  Bunun yanında artan otomasyon ve yapay zekâ teknolojisi ile çalışacak olan personelin eğitim seviyesi yüksek olacak.

 

İlker AKÇA
Teknik Kimya
Teknik Direktörü

 

Otomotiv iş gücünde büyük değişim ön görüyorum
Elektrikli araçlar çok daha az parça ile üretilebiliyor. Eklemeli üretim teknolojisinin gelişmesiyle ana ve tedarik sanayide giderek daha az iş gücü gerekecek.  Bunun yanında artan otomasyon ve yapay zekâ teknolojisi ile çalışacak olan personelin eğitim seviyesi yüksek olacak.


Çalışanların sorunlara ekip halinde çözüm bulması sağlanıyor
Tüm çalışmalar proje bazlı yürütülüyor. Bu projelerde yer alan personele tarzını ve tekniğini geliştirmesi için belli bir alan yaratılıyor. Projeler ilerledikçe yürüyen, aksayan adımlarda mentörlük yaparak çalışanların sorunlara ekip halinde çözüm bulması sağlanıyor.


Geleceğin çalışma ortamı
Gelecekte araçlar çok daha az opsiyonlu ve çok daha fazla kişiselleştirilebilir olacak. Bu araçları kişiselleştirmek aftermarket şirketlere hareket alanı doğuracaktır. Bugün yeni bir telefon aldığımızda kılıf ve ekran koruyucu alıyoruz, duvar kağıdını ve temasını değiştiriyoruz. Gelecekte üretilecek olan araçlar da benzer şekilde kişiselleştirilebilir olacak, 2022’de satışı başlayacak olan Tesla Cybertruck’lar boyasız olarak satılacak ve satın alanlar üstüne vinil giydirme yapabilecek.


Salgın deneyiminin kazandırdıkları
Salgın döneminde ilk panik atlatılıp maske-mesafe-hijyen kuralları, PCR, HES uygulamaları standartlaştıktan sonra üretim, sevkiyat dışındaki operasyonları yöneten personel yarı uzaktan çalışmaya yönlendirildi. Böylece ofislerdeki yoğunluk düşürüldü. Yeni yazılımlar devreye alınarak süreçlerimizi revize ettik. Firma içinde aldığımız karşı tedbirlerle mevcut personele oranla çok az ve çok hafif vakalarla bugüne kadar gelebildik. Özellikle yurt dışı seyahat yasakları nedeniyle bazı görüşmeleri ve ürün denemelerini görüntülü görüşmelerle yapmak zorunda kaldık, başarılı da olduk.

 

ARAÇLARDA TELEFONLARIN YAŞADIĞI DÖNÜŞÜMÜ YAŞAYACAK
Nasıl ki akıllı telefonları sadece iletişim için kullanmıyoruz, otomobillerde sadece ulaşım için kullanmak yerine içinde hizmet alacağımız, yazılım ve medya tüketimine de ortam sağlayan bir uygulama dükkânı gibi olacak.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz