Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Sektörün Ar-Ge Odaklı Yetkinliklerini Geliştirmesi Önceliğimiz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 11.05.2021 06:29:00

Standart ürünler yerine kompozit plastik ve alüminyum gibi hafif malzeme kullanımını ürünlerimizde yaygınlaştırıyoruz. Hem araçların ağırlıklarının düşürülmesi hem de kullanım konforunun artırılması için yeni ürün gamları yaratıyoruz.

 

İskender ULUSAY

Aktaş Holding

İcra Kurulu Başkanı

 

Covid-19 pandemisi, küresel otomotiv endüstrisinde de önemli değişimleri beraberinde getirdi. Sektör zaten yakın geçmişten bu yana, pek çok alanda yaşanan hızlı değişimlere uyum sağlamaya çalışıyor.  Bu süreçte, sektörde yaşanan trendlerin küresel otomotiv endüstrisinin değer zincirindeki tüm bileşenlerine doğrudan yansımaları oluyor.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de otomotiv endüstrisi, beraberinde çok geniş bir yelpazedeki yan sanayii ve bu yan sanayiyi besleyen hammadde üretimini kapsıyor.

Dolayısıyla sektörün tüm bu bileşenlerinin, dünyada yaşanan değişim ve dönüşüm sürecine kendini en iyi şekilde hazırlamak ve müşteri beklentilerin en etkin şekilde yanıt verebilmek için Ar-Ge odaklı yetkinliklerini geliştirmesi elzemdir.

Bu bilinçle, Aktaş Holding, sektörün Covid-19 sonrası yaşadığı değişim sürecinde de sahip olduğu global gücü efektif şekilde kullanmayı başarmıştır.

Aktaş Holding olarak, pandeminin etkileri ilk ortaya çıktığı günden beri dünyadaki güçlü küresel organizasyonumuz ve Ar-Ge yeteneklerimiz sayesinde, zorlu dönemi fırsata çevirecek hamleler yapmaya odaklanmış durumdayız. 

Şirketimizde pandemi koşullarına erken dönemde uyum sağlamamızın verdiği tecrübeyi, grubumuzun geri kalanında da iyi şekilde değerlendirip, zorlu süreci en az kayıpla atlatmaktayız. 

Küresel kapasitemizi en verimli şekilde kullanmak suretiyle, çevik yönetim felsefemizi uygulamaya devam ediyoruz. Aynı zamanda, pandemi döneminde yapılandırdığımız dijital pazarlama ve online satış aktivitelerini daha da geliştirerek, uluslararası iş birlikleri ile tamamlayıcı ürün niteliğindeki ürünlere dair iş geliştirme çalışmalarımız sürüyor.

Otomotiv sektöründeki ürünlerimize, ticari araçların dingil ağırlıklarını dijital olarak ölçen yeni bir ürünü daha dahil ettik. Bu ürünümüzün montaj çalışması kolaylıkla yapılıyor ve dijital olarak araç içinde ya da mobil cihazlar üzerinden araç üzerindeki yük ağırlığını takip edip, verimlilik artırıcı çözümler geliştirebiliyor.  Bu yeni ürünümüzü çok yakın zamanda pazara sunacağız. Şirket olarak, pandemi sonrası ortaya çıkan değişimlere karşı kendimizi her an hazır tutarak, hızlı ve çevik şekilde sektöre değer katmaktayız.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz