Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Değişikliğe Açık Olmak

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 27.08.2021 10:22:00

“Değişikliğe açık olmak”  kariyer sürdürülebilirliği için önemli. Kurum ya da çalışanların yenilikleri kabul etmeden, dijital dünyaya uzak kalarak, inovasyon arayışına girmeden var olmaya devam etmesi mümkün görünmüyor.

 

Hakan KONAK
Toyota Boshoku
Türkiye Başkanı

 

İş-yaşam dengesi enerjik ve proaftif olmayı sağlıyor
Benim için iş-özel yaşam dengesi odaklanmayla çok yakın bir ilişki içinde. Çalışırken işime özel hayatımda da aileme, arkadaşlarıma ve hobilerime tam odaklanmak isterim. Bunu da mümkün olduğunca gerçekleştirebildiğime inanıyorum. Hiçbir resmi tatili ya da genel duruşu boş geçirmem, hepsi için bir planım vardır ve bir tatil daha bitmeden diğerini planlamış olurum. Aileme ve hobilerime ayırdığım zamanın iş yerinde de daha enerjik ve proaktif olmamı sağladığını düşünüyorum.
Temiz yelkenciliği desteklemek için çalışmalar yürütüyorum


Bu soruya çooookk uzun cevaplar verebilirim aslında. Doğayla iç içe olmayı severim. Dağcılık, dalış, zıpkın, yelken, kampçılık, bunun yanında resim, karikatür ve futbol gibi çok geniş bir portföyüm mevcut. Şu aralar da yelkencilikle uğraşmaktayım. Sapanca’da hem yelkencilik kültürünü yaygınlaştırmak hem de Sapanca Gölü’ne zarar vermeyen temiz yelkenciliği desteklemek için çalışmalar yürütüyoruz.


Geleceğin çalışma ortamı eğlence
odaklı olacak

Geleceğin çalışma ortamlarının daha fazla eğlence odaklı olacağına inanıyorum. Bazen çalışırken işin stresinden eğlenceli kısmını kaçırabiliyoruz. Ben yeni neslin bu eğlenceli kısmı yakalama konusunda daha başarılı olduğunu düşünüyorum.
Çalışma arkadaşlarım için konfor ve mutluluk içinde çalışabilecekleri bir ortam yaratma, en büyük önceliklerimden biri.


Yeni nesil çalışma modelleri
Yeni nesil çalışma modellerinden bahsedecek olursak, bir Japon şirketi yöneticisi olarak uzaktan çalışma bana çok da cazip gelmiyor. Çünkü kültürümüz daha çok direkt teması (genchi genbutsu) destekleyen bir kültür. Yine de uzaktan çalışma ve hybrid çalışma gibi geleceğin çalışma modellerini de takip ediyor ve optimum seviyede yararlanmaya çalışıyoruz.

 

İŞ HAYATINA ATILAN GENÇLERE TAVSİYELER

Gençlerin mutlaka bir hobisi olmalı. Ben kendi çocuklarımı da bu şekilde yönlendiriyorum. En az kışın bir, yazın bir ve evde yapabileceğin bir hobin olmalı.

Bunları seçerken de ya ruhunu ya bedenini ya da kalbini doyuracak hobiler olmasına dikkat edilmeli. Örneğin kışın kayak, yazın kampçılık, yelken, resim, müzik ya da sanatın herhangi bir dalı. Ve en önemlisi, bir yardım kuruluşu ya da çevre ile ilgili aktiviteler.

Bunlar sizi dinç tutacak, ruhunuzu doyuracak ve en önemlisi iyi hissettirecektir. Bu hobilerin en önemli artılarından biri de farklı insanlar, farklı kültürler ile tanışmak. Bu sayede hayatın getirdiği problemlere karşı çok farklı bakış açıları kazanmak. Bunların hepsi size, iş hayatında da farkında olmadığınız avantajlar ve donanımlar sağlıyor.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz