Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Etkin İşe Alım Stratejisi Doğru Yeteneği Çeker

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 11.10.2019 16:42:00

Yetenek çekmenin doğru yolu işletmenin, iş hedefleri ve gelecek planlarını mutlaka destekleyecek etkin bir işe alım stratejisine sahip olmasıyla başlar.

Saide Kuzeyli

UNIDA Kurucu Ortağı

 

Eğitim sistemimizin kazandırması beklenen yetkinliklerin ve  sosyal gelişimin, gençlerin tüm potansiyellerini ortaya çıkarmada yetersiz kaldığına inananlardanım. Bu nedenle formel eğitim düzeninin gençlerin işe giriş, işte tutunma, kariyer yollarında ilerleme, liderlik özelliklerini kazanmada, en genel yorumla, bu gün yeterli olmadığını düşünüyorum. Bu genel görüşten yola çıkarsam, okulların veremediğini, aile ve çevrenin besleyemediğini gençlerin en kısa zamanda kazanması gerektiğini görüyorum. Bu konuya odaklananların büyük bir rekabet avantajı kazanacağına inanıyorum. Bu süreç, yabancı dil öğreniminden kişilerarası ilişkilerde beceri edinmeye, proje yönetiminden  etkin bilgisayar kullanımına kadar uzayan bir dizi kazanımı içeriyor.
Yetenek çekmenin doğru yolu işletmenin, iş hedefleri ve gelecek planlarını mutlaka destekleyecek etkin bir işe alım stratejisine sahip olmasıyla başlar. “Neredeyim, nereye gitmek istiyorum, ne kadar sürede ve ne tür bir maliyete katlanabilirim?” gibi önemli sorularla başlayan bu süreçte, çağdaş yöntemlerle işe alım yapılması önerilmekte. Tüm çalışanların yetenek oldukları gibi insanı ve siyaseten doğru söylemleri, moral açısından haklı bulsam da, bazı araştırmalar şirketlerde pareto prensibine (yüzde 20, yüzde 80’i yaratır) göre az sayıda insanın en büyük değeri yarattığını belirtiyor. Buna göre gelecek vaat eden ve yüksek potansiyel taşıyan, şirketin nüfusuna göre az sayıda yeteneğe büyük yatırımlar yapılması öneriliyor.  Diğer çalışanlara da yukarıda belirttiğim eğitim sistemindeki büyük açıklardan ötürü mutlaka gelişim olanakları tanınmalı.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz