Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Kros Otomotiv İçin Meksika’da Üretim Vakti

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 14.10.2019 12:02:00

Avrupa pazarındaki akışkan transfer sistemleri alanındaki tecrübesini “Küresel bir otomotiv tedarikçisi olma” vizyonuyla perçinleyen Kros Otomotiv, Meksika’daki üretim tesisini 2019 yılı sonunda devreye almak için gün sayıyor.

Akışkan transfer sistemleri alanında faaliyet gösteren ve ürün gamının tamamına yakınını ihraç eden Kros Otomotiv, küreselleşme vizyonu doğrultusunda somut adımlar atmayı sürdürüyor.

 


Meksika’da Üretim İçin Doğru Adres: Querétaro Eyaleti
Küresel bir otomotiv tedarikçisi olma vizyonuyla 2017 yılında kurulan Kros Automotive México, ana müşteri grubundan aldığı nominasyonlar kapsamında üretim faaliyetlerine 2019 yılı sonunda başlamayı hedefliyor. Uzun süredir titizlikle yürüttüğü eyalet ve üretim yeri seçim sürecini tamamlayan Kros Otomotiv, bu çerçevede ülkenin merkezinde (Bajio Bölgesi) yer alan Querétaro Eyaleti’nin Colón şehrinde 4 bin metrekarelik kapalı alanda üretime başlamaya hazırlanıyor.
KPMG, Fitch, S&P gibi pek çok küresel kuruluş tarafından Meksika’nın yatırıma en elverişli bölgelerinin başında gösterilen Querétaro, ayrıca 2019 itibariyle Latin Amerika eyaletleri arasında ekonomik potansiyeli en çok umut vaat eden ikinci eyalet konumunda bulunuyor. 18 şehir ve 2 milyonu aşkın nüfüsuyla otomotiv ve havacılığın Meksika’daki merkezi olarak nitelendirilen eyalet, aynı zamanda yaşam kalitesi bakımından ülkenin en seçkin bölgeleri arasında yer alıyor.


Kütahya’dan Dünyaya Uzanan Bir Başarı Hikayesi
Kros Otomotiv, 2006’dan bu yana Kütahya’daki 12 bin 500 metre kare büyüklüğündeki üretim üssünde 400’ü aşkın çalışanıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Ürün gamında içten yanmalı motorlarda kullanılan kontrol, vakum, havalandırma, aktif karbon filtre, yakıt, EGR ve soğutma hatları bulunan şirket, başta Volkswagen Grup olmak üzere OEM ve Tier-1 müşterilerinin seri üretim ihtiyaçlarını karşılamaktadır.
Kros Otomotiv, ürün gamında içten yanmalı motorlarda kullanılan kontrol, vakum, havalandırma, aktif karbon filtre, yakıt, EGR ve soğutma hatları bulunan şirket, başta Volkswagen Grup olmak üzere OEM ve Tier-1 müşterilerin seri üretim bandı için üretim yapmaktadır.  
Stratejik Planlama temasıyla 2018 yılında Deloitte Türkiye’nin ilk kez düzenlediği yarışmada “Türkiye’nin En İyi Yönetilen Şirketleri” arasına girmeyi başaran Kros Otomotiv, yerli otomotiv sektöründe bu ödüle layık görülen 2 şirketten biri olmanın haklı gururunu yaşıyor.

 

“Şirketimizin Kilometre Taşlarını Şekillendirmeye Devam Edeceğiz”
Kros Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Onur Gül: “Küresel bir oyuncu olma vizyonuyla çıktığımız bu yolculuğun en heyecan verici duraklarından birini şüphesiz Kros Automotive México oluşturuyor. NAFTA anlaşmasının USMCA olarak güncellenmesi sonrası bambaşka bir potansiyel barındıran Kuzey Amerika pazarı, 2 yıl önce aldığımız yatırım kararının ne denli isabetli bir tercih olduğunu da çarpıcı bir biçimde ortaya koyuyor. Meksika’da elde edeceğimiz başarıların sadece Kuzey Amerika pazarı ile sınırlı kalmayacağına ve başta Çin olmak üzere diğer pazarlardaki faaliyetlerimiz için de büyük bir anlam taşıyacağına yürekten inanıyoruz. Küresel vizyonumuz doğrultusunda şirketimizin kilometre taşlarını şekillendirmeye bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz.”

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz