Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Zamanımı En Yüksek Verimde Kullanıyorum

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 19.08.2019 17:54:00

“Aktivitelere zaman ayırmak bir tercih meselesidir, zaman kısıtlılığı genelde bahane olarak kullanılır.”

Sinan Cem Güney

Festo San. ve Tic. A.Ş.
Fabrika Otomasyonu
Ürün Pazarlama Müdürü

 

İş hayatımın dışında aktif olarak bisiklet sporu ile ilgileniyorum. Festo Almanya kökenli BSG bisiklet takımının kaptanı olarak, 30 Haziran 2019 tarihinde 36. kez düzenlenen, 305 kilometre uzunluğunda ve 6.500 metre irtifa kazanılan Alb Extrem yarışında yer aldım. Bu yarışta 12 saaten fazla pedal çevirerek, genel kategoride 13., +30 yaş kategorisinde 4. olarak yarışı tamamladım. En uzun parkura (305 kilometre) 481 yarışçı kayıt yaptırmasına rağmen, yarışın 37 derece sıcaklıkta gerçekleşeceğini öğrenen 320 kişi bir alt kategoride yarışmaya karar verdiler. Uzun parkura kalan 160 kişiden sadece 42’si yarışı tamamlayabildi. Yarış boyunca yaklaşık 8500 kalori harcamam yarışın zorluğunu göstermekte.
Prensip olarak bütün zamanımı maksimum verimde
kullanmak temel hedefimdir.
İş yaşamımda da gerçekte müşterilerime sunduğumuz ürün ve sistemlerimizle onlara maksimum performans ve verimlilik sağlıyoruz. Elbette böyle zorlu bir yarışa katılmak ve tamamlamak bir emek ve zaman isteyen bir hazırlık gerektirmekte ve iş özel yaşam dengesi bunun temel parametresidir.
Bisiklet sporuyla ilgilenmeden önce, sabahları kalkmam, hazırlanmam için çok az zaman ayırıp çoğu zaman kahvaltı bile yapmadan iş yerime ulaşmaya çalışıyordum. Fiziksel olarak zamanında iş yerinde olsam da beyinsel olarak tamamen işe hazır güne başlayamıyordum. Yaptığım ilk iş uyku düzenimi ve günlük aktivitelerimi planlamak ve disipline sokmak oldu. Artık 21:30’da uyuyor ve 4:30’da güne başlıyordum. Belirli bir süre sonra vücudum buna alıştığından kendimi daha dinç ve zinde hissetmeye başladım. Güne 2 saat antreman ve sonrasında güçlü bir kahvaltı ile güne başladığımda artık işimde de daha canlı ve verimli olabildiğimi görebiliyordum.
Çalışma hayatımızda şikayet ettiğimiz konulardan biri aktiviteler ve hobilerimiz için zaman bulamayışımızdır. Öncelikle bu ön yargı ve bahaneleri bir kenara bırakarak, çalışma zamanımızdan ödün vererek değil, aktiviteler için zaman yaratmaya çalışmalıyız. Öncelikle zamanımın boşa gittiğini düşündüğüm bazı eylemlerimden vazgeçtim. TV izlemek, fazla uyumak gibi. Bunların yerine benim için en önemli aktivitelerimin başında yer alan bisiklet sporunu koydum. Firmamı temsilen uluslararası yarışmalara katılıp dereceler alıyorum, işimde daha iyi olduğumu hissediyorum.
Siz de ilgi alanlarınızı, iş yaşamınızı düzenlerken, isteklerinizi ve sağlayabileceğiniz faydaları ana merkeze koyarak planlamanız sizi kesinlikle daha ileriye taşıyacaktır. Her şeyden önce daha mutlu olacaksınız. Hayatı ıskalamıyacaksınız. Yapmadıklarınızdan dolayı pişmanlık duymayacaksınız. Ve kesinlikle daha başarılı ve öz güvenli olacaksınız./uploads/files/scemguney.png

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz