Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Değişen Ticaret Politikalarına Uyum Sağlamak

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 20.09.2020 10:52:00

Dönmez Debriyaj olarak Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü belgemiz olması sebebiyle Covid-19 pandemi sürecinde gümrüklerdeki kısıtlı çalışmadan kaynaklı yavaşlamalardan hiç etkilenmedik. Bu belgeyle beraber devlet nezdinde güvenilir firma olduğumuz belgelenmiş olup, malzemelerimizin muayene işlemi görmüyor olması bu denetimlerdeki sıkıntılı sürece dahil olmamızı engelledi.

 

Derya Acar
Dönmez Debriyaj
Lojistik Yöneticisi

Büşra Övet Haktanır
Dönmez Debriyaj
İş Geliştirme Sorumlusu  

 

Tahmin edilmesi ve değerlendirmesi zor olan, kalıplaşmış operasyonları ve global tedarik sürecini alt üst eden Covid-19 virüs, bir çok coğrafi bölgeyi etkisine almış, oluşan kritik stok miktarları sebebiyle endişe yaratmış,  sözleşme hükümlerinin bağlayıcılığı, ek vergiler ve artan taşıma masrafları sebebiyle tedirginliğe sebep olmuştur. Küçük-büyük her işletme durumu kendi içinde yönetmeye, etkileri minimize etmeye çalışmaktadır.
Kritik bölgelerde hammadde stoku arttırmak,  kritik hammadde ve tedarikçi için yeni ürün tasarımına gitmek, farklı bölgelerde alternatif tedarikçi ve taşıma rotaları yaratmak, kısa vadeli planlarda esnek davranabilmek, risk değerlendirmesi yapmak, kaynak ve stok yönetimini tedarikçiler ile planlamak, birlikte çözüm üretmek, tüm paydaşlarla doğru bilgiyi entegre bir şekilde paylaşmak, önerilerin başında gelmektedir.
Dönmez Debriyaj olarak YYS (Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü) belgemiz olması sebebiyle Covid-19 pandemi sürecinde gümrüklerdeki kısıtlı çalışmadan kaynaklı yavaşlamalardan hiç etkilenmedik. Bu belgeyle beraber devlet nezdinde güvenilir firma olduğumuz belgelenmiş olup, malzemelerimizin muayene işlemi görmüyor olması bu denetimlerdeki sıkıntılı sürece dahil olmamızı engelledi. Bazı evrak beyanlarında yurtdışı kaynaklı yaşanan gecikmeler tarafımıza yansımamış olup, bu süre zarfında malzeme sıkıntısı yaşamadık. Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesindeki yeni fabrikamızda da bu belge ile ilgili tüm yatırımlarımızı tamamlamış, tüm gerekliliklerini yerine getirmiş olmakla beraber, ilerleyen dönemde kendimize ait gümrük sahamızda yapacağımız işlemlerde üretimden çıkan malzemelerimizi direkt yurtdışı edebileceğimiz gibi, yurtdışından gelen malzemelerimiz de direkt fabrikamızda işlem görebilecektir.
Ayrıca firmamızda Covid-19 salgınına karşı; değişen ticaret politikalarına uyum sağlayarak, oluşabilecek senaryolara karşı hazırlık yapıp, aksiyon planı oluşturup, doğru uygulamayla durumu kontrol altında tutarak, coğrafi boyutta operasyonları çeşitlendirmeye ve lojistik ağının güncel durumunu anlamaya çalışarak, tedarik zincirine dirençli ve esnek firmalarla yeni yapılandırmalar getirerek ve tabii çalışanlarımızın ruhsal ve fiziksel sağlığını, refahını en üst seviyede tutmak adına aldığımız birçok önlemi ilk günden itibaren aktif tutarak, başkalaşıma ayak uydurmaya ve iş sürekliliğini sağlamaya çalışıyoruz.
Ayrıca; Covid-19 sebebiyle başlayan ticari riskleri yönetmek adına şirketimiz bünyesinde kurulan ‘’Pandemiyle Mücadele Ekibimiz’’, sürecin başından itibaren yaşanması mümkün riskleri öngörerek çalışmalar yapmaya başlamıştır. Çalışan sağlığını korumanın firmanın ticari çıkarlarını korumak olduğunun bilincindeki ekibimizin pandemiye karşı aldığı sağlık önlemleri sayesinde firmamız üretime devam edebilmiştir. Gündemimizi uzun bir süre daha meşgul edeceğinden endişe ettiğimiz pandemi ile ilgili önlemlerimizi sürdürerek çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz