Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Ekip Verimliliği İçin Rutinlerden Kurtulmak

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 24.10.2023 15:30:00

İş hayatında farklı renkler çok önemlidir. Beyazın varlığının siyah olmadan bir anlam kazanmadığını düşünürsek, renk cümbüşünün ahenkli bir şekilde bir araya gelmesinin verdiği enerji, insanı ve o topluluğu farklı noktalara taşır. 

 

Dilara İncekara

Arma Bağlantı Sistemleri
Kalite Sistem Yöneticisi
 
İnsan ömrü, teknoloji ve bilimdeki yenilikler sayesinde istatistiksel olarak artış göstermekte olup neler ile karşılaşılacağı ise muammadır. Pandemi dönemi, evlere kapanmanın yarattığı zorlukların yanı sıra birtakım fırsatlara da sebep oldu. Fırsatları görebilmek, alışkanlıklardan bağımsız bakış açısından geçer. Alışkanlıklarımız yeni ve güzel oluşumların ortaya çıkmasını engelleyebilir. Radikal kararlar genellikle zorunluluk ve mecburiyetten kaynaklı alınır. İlk etapta baktığımızda olumsuz gelişecek olayların, bir fırsat olabileceğini değerlendirmek lazımdır. Bu düşünce tarzını gerek aile yaşantımızda gerek iş yaşantımızda benimseyerek, iletişim sağladığımız bireylerle de paylaşarak ortak bir etkileşim fırsatı yaratılabilir.
 
İş hayatında ekipler kurulur ve işlerin sağlıklı yürütülebilmesi için etkili iletişim gereklidir. Eğer ekip içinde, size benzer frekansta düşüncelere sahip arkadaşlarınız varsa şanslısınızdır. İnsanın düşüncelerini paylaşan onu şekillendirebilen, katkı sağlayan takım üyelerinin olması, o ekibi farklı noktalara taşımaktadır. Ekiplerin çoğu rutinler doğrultusunda hareket eder. Rutinlerden çıkmak çok önemlidir. En kaliteli zamanlar, iş olsun özel hayat olsun rutinlerin dışına çıkılan vakitlerdir.  
Etrafta her zaman çok ses vardır. Daha kendi düşüncelerimizi tam anlamıyla dinlemiyoruz. Önemli olan en sesli zamanlarda bile kendi düşüncelerini duyabilmek ve farkında olmaktır.  Hayatın her noktasında iletişim kazası olarak adlandırdığımız birbirimizi duyma problemleri mevcuttur. Bazılarımız bunun için meditasyon yaparak içine yönelmeye çalışmaktadır. 
 
İş hayatında ekip çalışmasına önem verilir. Ekiplerin ortak çalışma ile projeler sunması beklenir. Aslında ilk olarak olayın köküne inmek atlanıyor. Aynı çatının altında yaşayan insanlar yeri geliyor birbirlerini dinlemiyor. Düşüncelerini duymuyorlar. Birbirinden farklı şekilde yetişmiş, farklı düşüncelere sahip insanların birbirlerini dinlemeleri bekleniyor. Çağımızın problemi dinlememek, duymamak. 
 
Firmalar, ekip çalışmalarını desteklemek adına ilk etapta insanların birbirini dinlemelerini sağlayacak etkinliklere önem vermelidir.  Kaliteyi bir anlayış haline getirerek, kök neden analizi yapmayı hayatın geneline yaymak gerekir.
 
Arma Bağlantı bu anlayıştan yola çıkarak, uzun zamandır kurumsal iletişim uzmanı ile çalışmaktadır. İlgili çalışma birimler arasındaki iletişimin geliştirilmesini sağlarken, birim direktörlerine de kişisel koçluk olanağı sağlamaktadır. Görüşmeler, iş yeri ortamının dikkat dağıtıcı havasından çıkılarak, çalışmalara uygun seçilen mekanlarda yapılmaktadır. Odaklanma ve iletişim veriminin artışı dikkat çeken orandadır. Ayrıca direktörlerin aldığı koçluk eğitimleri hem iş hayatında hem de kişisel yaşantılarında önemli etkiye neden olmuştur. Direktörler, alınan koçluk eğitimindeki çalışmaları, kendi ekip üyelerine de uygulayarak; ekibin çalışma verimini ve etkinliğini arttırmaya katkı sağlamaktadırlar. Arma Bağlantı’da kurumsal iletişimin katkısı, farklı dallar üzerindeki çalışmaların hız kazanarak, uyumlu bir şekilde devam etmesinde gözlemlenmektedir.

 

Radikal kararlar genellikle zorunluluk ve mecburiyetten kaynaklı alınır. İlk etapta baktığımızda olumsuz gelebilecek olayların, bir fırsat olabileceğini değerlendirmek gerekir. Bu düşünce tarzını gerek aile yaşantımızda gerek iş yaşantımızda benimseyerek, iletişim sağladığımız bireylerle de paylaşarak ortak bir etkileşim fırsatı yaratılabilir.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz