Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Hedefimiz Akıllı Fabrika Olmak

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 24.10.2023 15:26:00

EKU’yu gelecek vizyonuna  taşıyacak liderlerimizi, şirketimiz içinden yetiştirmek ana amaçlarımızdan birisi.

 

Ersin Aktaş

Eku Fren
İnsan Kaynakları Müdürü
 
 
2030 stratejilerimize giden yolda yeteneğin tutundurulması ve  yeteneklerimizin şirketimize olan  bağlılıklarının artırılması en önemli gündem konularımız arasında yer almakta.
 
Yetenek yönetimi politikamızda,  sadece şirketimiz bünyesindeki yeteneklerimizle sınırlı kalmayıp, proaktif İK yaklaşımıyla işe alım sürecimizde aday  deneyimi anlayışımızı geliştirerek yönettiğimiz metodlarımız  mevcut. Özellikle yatırım sürecinde olduğumuz bu dönemde, işe alım sürecinde değerlendiremediğimiz adayların, gelecekte doğabilecek pozisyonlarda yer bulabilmeleri adına, geliştirdiğimiz aday deneyimi programımız  uzun  vadede aday portföyümüzü  arttırarak, farklı yetkinliklerdeki yeteneklere kısa zamanda ulaşabilmemize önemli bir kaynak sağlıyor. 
 
Yeni yeteneklerin belirlenmesinde özkaynaklarımızla devreye aldığımız  değerlendirme merkezi uygulamamızı hayata geçirdik. Saha çalışanlarımız ve  ofis çalışanlarımız için birbirinden öğrenme kültürünü arttırmayı amaçlayarak yola çıktığımız, “Eğitim Elçileri” programımızla  iç eğitmenlerimizin  sayılarını artırdık. Eğitim kaynaklarına erişimin eğitim etkinliğimizi güçlendirdiğini gördük ve  EKU Akademi adını verdiğimiz E-learning uygulamamız üzerinden gerek oryantasyon gerekse diğer teknik eğitimlerimize çalışanlarımızın kolaylıkla istedikleri zaman  ulaşabilmelerini sağladık.
 
“EKU Gelişim Yönetim Sistemi” ile her kademeden  çalışanlarımızın gelişim yolcuklarını işe başladıkları andan itibaren  planlıyor; bu süreci yıl içerisinde eğitim ve gelişim faaliyetlerimizle destekleyerek takip ediyoruz. Terfilerimiz ve rotasyonlarımız bu gelişim planları çerçevesinde  değerlendirilmektedir. EKU’yu gelecek vizyonuna  taşıyacak liderlerimizi, şirketimiz içinden yetiştirmek ana amacımız. Bu nedenle eğitim ve gelişim çalışmalarımızda e-learning platformumuzu bu yıl daha aktif hale getirerek  geçtiğimiz yıla oranla katılımı yüzde 50 oranda artırdık.
 
Takım çalışması uygulamalarımızı farklı alanlardaki stratejik odaklarımız çerçevesinde belirlediğimiz  komitelerimizde takip ediyoruz. Örneğin; Sıfır İş Kazası Komitesi, Eğitim Komitesi,Dijital Dönüşüm Komitesi ve Sıfır Hata Komitesi gibi farklı alanlarda komitelerimiz bulunmaktadır. Bu komitelerimizde görev alan çalışanlarımız, öğrenen organizasyonlar prensibiyle  çok farklı yetkinliklerini geliştirerek   yıl içerisinde birçok  keyifli projede çalışma fırsatı bulmaktadır.
Komitelerimizdeki temel amacımız; farklı departmanlarda görev alan çalışanlarımızı bir araya getirerek, oluşturdukları takım sinerjisini arttırmak, problemlere ilişkin çözüm yollarını  ve bu  problemlerin tekrarını önleyecek kalıcı aksiyonları keşfederek, yeni projeleri birlikte hayata geçirmelerini sağlayan mutlu çalışma iklimini oluşturmak ve ortak çalışma kültüründen doğan başarma motivasyonlarını geliştirmek.

 

EKU Fren ve Döküm San. olarak değişen dünya koşullarında çağa ayak uydurabilmek için  çevik, yetkin  bir organizasyon yapısına sahip olmanın gücüne inanıyor ve teknolojik altyapı desteği ile donatılmış üretim faaliyetlerinin daha başarılı olacağını düşünüyoruz. Bu doğrultuda başlattığımız dijitalleşme ve  otomasyon çalışmalarımız ile “Akıllı Fabrika” olma hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz