Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Ortak Amacımız, Azmimiz ve Emeğimiz Bizi İleriye Taşıyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 23.10.2023 11:53:00

Kuruluşların sağlam ve dayanıklı bir yapıya sahip olmasında kuruma olan inancın, iş hayatındaki kalitenin ve çalışanlara verilen değerin büyük etkisi olduğunu söyleyen Teknik Kimya CEO’su Koray Kocasakal, gelişimde izledikleri yolu okuyucularımız için anlattı.

 

Koray Kocasakal

Teknik Kimya CEO’su

 

Sağlam ve dayanıklı bir kuruluş olmak 
aslında bir hedeftir
 
Bu hedefe ulaşmada ise işe önce inanmakla başlamak gerekli diye düşünüyorum. Öncelikle kendinize inanacaksınız, sonrasında yaptığınız işin kalitesine ve en önemlisi de çalışma arkadaşlarınıza. Biz, 1989 yılından beri sektörde olan bir firmayız yani yarım asırlık bir geçmişi geride bırakmaya doğru ilerliyoruz. Yaptığımız işlerde ilk günden itibaren kendimize ve işimizin kalitesine olan inancımızla adımlarımızı attık. Sektördeki iddiamız da aslında bu tecrübelerimizden geliyor. Kendimize inanarak çıktığımız yolda, zamanla bize inanan ve bizim de güvendiğimiz çalışma arkadaşlarımızla birlikte git gide geliştik, gelişmeye de devam ediyoruz. 
 
Tabii dayanıklılığı sürdürmek için sadece kendi içinize değil kuruluşun dışındaki değişimlere de adapte olmak lazım. İşte burada bilgi, gözlem ve ön görüler devreye giriyor. Sektörünüzü iyi tanımanız, küreselleşmeye doğru adapte olmanız, attığınız adımları iyi ölçüp biçmeniz ve yönetim şeklinizi bu farkındalıklarla sürdürmeniz lazım. Kuruluşun ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmanız gerekli bir kere. Sonrasında çalışan ihtiyaçlarını da gözetmelisiniz. Biz mesela kurum içinde aidiyet duygusunu geliştirmeye çok önem veriyoruz. Bunun için yaptığımız dönemsel çalışmalarımız var, kendimizi bu yönde geliştirebilmek adına birlikte çalıştığımız, danışmanlık aldığımız paydaşlarımız var. Kurum içinde iletişimi geliştirmeye yönelik yaptığımız proje ve etkinliklerimiz mevcut. Çalışanlarımızın fikirlerini çok önemsiyoruz. Onları dinlemeye ve elimizden geldiğince onların istek ve ihtiyaçlarına karşılık vermeye çalışıyoruz. Bu değer bizim için A’dan Z’ye her çalışanımızda aynı. Kuruluş içerisinde bireyi önemsediğiniz takdirde yapıyı harekete geçirebilirsiniz. Biz bu bilinçte yolumuzu çiziyoruz. 
 
Evet, kuruluşumuzun temellerini biz attık belki ama kurum içinde birlik, beraberlik, ortak amaçlar ve sonsuz emeklerle besleniyoruz. Bu saydığım her şey inanın bizi bugün olduğumuz yere taşımaya yardımcı olan çok önemli faktörler. 
 
Biraz da bizi bu kadar güçlü kılan paydaşlarımızdan bahsetmek istiyorum. Çünkü bu da oldukça önemsediğimiz bir konu. Biz bugün, dünyanın neredeyse üçte birine ürün ve hizmet ihracatı yapıyoruz. Global pazarlarda kimya sektörünün en büyük oyuncularıyla iş birlikleri geliştirmiş durumdayız. Üretiminizin her aşamasında kalitenizden ödün vermediğiniz, son teknoloji cihazlarınızla, alanında uzman ve kalifiye kadronuzla çalıştığınız, geçmiş tecrübelerinizden maksimum oranda faydalanıp iş ortaklarınızın ihtiyaçlarını doğru analiz ettiğiniz ve onlar için etkin çözümler ürettiğiniz takdirde başarılı işler yapıyorsunuz. Bu sayede, sektördeki diğer paydaşlarınız ve müşterileriniz de size güvenmekte çekinmiyor ve siz olduğunuz yerde sadece yaptığınız işle çok daha sağlamlaşabiliyorsunuz. İlaveten, onların da ekonomik gücüne katkı sağlamış oluyorsunuz. Bence bu çok verimli bir fayda ilişkisi. 
 
Kısacası, bizim şu an mevcut konumumuzda belli bir sağlamlığa ulaşmış olduğumuz fikrindeyim. Köklerimiz sağlam bir kere. Ortak amaçlarımız, ortak emeklerimiz, ortak bir azmimiz var. Tüm bu ortak çabanın bizi gelecekte de ileriye taşıyacağını ve daha da güçlü bir kuruluş olmamıza olanak sağlayacağını düşünüyorum. 
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz