Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Tezmaksan Bilgi İşlem Sorumlusu Dilek Düzenci:

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 8.03.2019 08:01:00

Verinin toplanması gibi korunmasının da çok önemli olduğunun farkındayız, bu yüzden 2014 yılında 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’ne geçiş yaptık. Satış sonrası hizmetler bölümü için ayrı bir yazılım temin ederek, birçok kayıpların önüne geçmeyi başardık.

2005 yılında firmamız 25. yılını doldurduğunda, ulaşmış olduğumuz iş hacmi ve işletme büyüklüğü sebebiyle, geleneksel veri tutma yönetimleri ile çalışmaya devam etmemiz durumunda, çok kısa süre içerisinde tıkanacağımızı düşünerek iş yapımızı ERP sistemi üzerine taşımaya karar verdik.
Yaptığımız araştırmalar sonrasında iş yapımıza uygun ve kendi işimizle de özdeşleştirerek satış sonrası hizmetlerde güçlü bir Türk firması ile anlaşarak bu değişimi bir yıllık bir süre içerisinde gerçekleştirdik. İlk önce mali işler bölümünde başlayan değişim, bütün şirketimizi de kapsayacak şekilde tamamlandı.
2010 yılında başladığımız CRM programı ile müşteri verilerini, şirketimizin kurumsal hafızasına alarak, verdiğimiz hizmetlerdeki aksaklıkları minimuma indirdik. “Büyük Veri”nin bütün işletmeler gibi bizim için de önemli olduğunu kavrayarak çalışmalarımızı hızlandırdık. Şirket içindeki iş akışı, çalışanların faaliyetlerini, tekliflerimizi dijitalleştirerek verilerin korunmasını, işlenmesini ve sahadaki arkadaşlarımızın ofise bağlı olmadan teklif, fiyat gibi konularda çalışmasını sağlayarak müthiş bir zaman tasarrufu elde ettik. Artık müşterilerimizin tekliflerini gün içerisinde iletebiliyoruz.
Firmamız teknoloji tedarikçisi olarak kırk yıldır otomotiv sektörüne hizmet vermektedir. Uzun zamandır temin ettiğimiz tezgâhların verimli kullanılmadığını fark ettik. Birçok müşterimiz verimliliği arttırmak yerine yeni tezgâh alarak kapasite sorununu çözmeye çalışıyordu. Teknolojinin gelişmesi ve fiyat olarak daha ulaşılabilir seviyelerde olması sebebiyle tahmin ettiğimiz bu verimsizlik sorununu müşterilerimiz için ölçmeye ve yapılan ölçümlere göre çözüm önerileri geliştirmeye karar verdik. 2014 yılında başladığımız ve her türlü CNC takım tezgâhından verileri alarak kullanıcılar için anlamlı rapora dönüştüren Kapasitematik adlı ürünümüzü tamamen kendi yazılımcılarımızla birlikte geliştirdik. Artık müşterilerimiz tezgah başına üretim adetlerini, takım değiştirme sürelerini, duruş sürelerini, operatör verimliliklerini ve daha birçok raporu istedikleri anda alabildikleri gibi, fabrikaların dışında olduğu zamanlarda da cep telefonlarından bu verileri anlık olarak izleyebiliyorlar. Özellikle ihracata yönelik çalışan otomotiv sektörü müşterilerimizin takım tezgâhlarındaki verimsizlik sebeplerini birlikte çözerek onları daha rekabetçi bir üretime doğru taşımaktayız.
2014 yılında 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’ne geçiş yaptık. Satış sonrası hizmetler bölümü için ayrı bir yazılım temin ederek, birçok kayıpların önüne geçmeyi başardık ve gerek hizmet maliyetlerimiz gerekse yedek parça tedariğinde çok daha uygun fiyatlarla çözüm sunmayı başardık.
Tezmaksanonline internet sitemiz aracılığı ile yüzlerce yedek parça ve sarf malzemesini çok uygun fiyatlara satıyoruz. Çok yakında hizmete açacağımız “Parkurda” portalı ile birlikte imalatçı firma, CNC operatörlerini, kapasite fazlalığı ve eksikliği yaşayan firmaları buluşturarak birbirlerinin kaynaklarını en verimli şekilde kullanabilmeleri konusunda hizmet vermeye başlayacak.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz