Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Otomotiv ve Teknoloji Yeni Bir Ekosistem Yaratıyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 12.03.2021 10:42:00

Otomotiv ve yüksek teknoloji sektörlerinin yakınlaşması, rekabet kurallarını yeniden yazacak ve harekete geçmeyen geleneksel oyuncuların hayatta kalma şansını azaltacaktır.

 

SEVGİ ÖZÇELİK

TAYSAD Genel Sekreter Vekili

 

Otomotiv endüstrisi, büyük bir dönüşüm geçiriyor. Araçların elektrifikasyonu, sensör teknolojisindeki gelişmeler, yapay zeka, büyük veri, mobilite iş modelleri ve otonom araçlar sadece otomotiv endüstrisinin geleneksel ekosistemini bozmakla kalmıyor, aynı zamanda yavaş ve emin adımlarla sektörü yeniden yapılandırıyor.
Bu yeniden yapılanan süreçte, değişime çok daha kolay adapte olabilen, inovasyona açık Start-up'ların önemi giderek artıyor.


Hızlı inovasyon ancak hızlı dış kaynak kullanımıyla sağlanabilir
Start-up'lar, inovasyonu sektörün gündemine daha hızlı ve daha ucuz bir şekilde sokmada önemli bir rol oynuyor.


Sektör, Start-up’larla çalışmanın inovasyon açığını kapatmanın en iyi yolu olduğunu görüyor. Büyük ve öncü şirketler inovasyona, teknoloji Start-up'ları aracılığıyla erişiyor; Start-up'ların projelerini, patentlerini kullanmak üzere onlarla farklı anlaşmalar yapıyor ya da bu girişimleri satın alıyor.


Otomotiv endüstrisinde uygulanan yenilikçi yaklaşım, yeni kurulan şirketlere ve aynı şekilde yerleşik şirketlere, pazarı ileriye taşımak için yeni stratejiler uygulama şansı veriyor.


Bu süreçte inovasyon deneyimine sahip imalatçılar önemli bir ders alıyor. Küresel pazarda gerçekten başarılı olanlar, başlangıç ​​yatırımlarını doğru yapmanın önemini anlayanlardır.


Otomotiv ve yüksek teknoloji sektörlerinin yakınlaşması, rekabet kurallarını yeniden yazacak ve harekete geçmeyen geleneksel oyuncuların hayatta kalma şansını azaltacaktır.


Gelecek sayıda görüşmek dileğiyle...

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz