Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



10 Yıl Sonra da Bugünkü Bakış Açımız ve Düşüncelerimiz Değişecek

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 24.01.2021 11:42:00

Birçok konuda öncü olan otomotiv sektöründe, bildiğiniz gibi otonom araçlar daha da yaygınlaşırken, OEM ve tedarik zincirinin yapısında da dijitalleşme ve yapay zeka entegrasyonu hız kazanacak. 

BARIŞ MURAT KARAADAK

Coşkunöz Metal Form

Genel Müdürü

 

Değişim, üretim modelinden karlılık anlayışına, verimlilikten çalışma sürelerine kadar her anlamda yer ediniyor. 

Ne kadar öngörülü bir yapıda olsanız da yaşanan değişimlere bağlı olarak iş hayatına 10 yıl önceki bakışınızla bugünkü bakışınızın aynı olması mümkün değil. Geçtiğimiz yıllarda, üretimin ağırlıklı olduğu bir sektörde evden çalışmak mümkün değil diye düşünürken pandeminin de etkisiyle bugün hayatın ani değişen şartlarına uyum sağlamak için evlerimizden çalışıyoruz. Bu durumdan yola çıkarak 10 yıl sonra da bugünkü bakış açımız ve düşüncelerimiz değişecek.

Hataların insanlara ve işletmelere en büyük getirisi tecrübe olmakla birlikte, bu tecrübelerden ders çıkarıldığı ve tecrübeler bir sisteme dönüştüğü zaman değerli hale geliyor. Aksi halde hatalar sürekli tekrar ediyor. Girişimlerden, denemekten, hata yapmaktan korkan, korku kültürünün hakim olduğu bir organizasyon, gelişim fırsatlarından yoksun, dar bir çerçevede kalma riski ile karşı karşıya kalıyor. Bu da şirketlerin varlığı ve devamlılığı için büyük bir risk oluşturuyor.

Başarı hedefleri tutturmak değildir. 

Başarı zaten yapılması gereken. Başarı benim için hedeflerin ötesinde, takımla birlikte, çerçevenin dışına çıkabilmek, özel bir şeyleri yapabilmek ya da bir şeyleri ilk yapabilmektir. Önemli olan sektörlere yön verebilmek, takip edilen olabilmektir.   

Ayrıca, başarıda anlık bir sıçrama değil, geçilen çıtada kalıcı olabilmek ve sürdürülebilirliği elde etmek önemlidir. Kişilerin değil takımların başarısını konuşabiliyor olmak, bunun bir kültür haline gelmesi ve şirket olarak bu kültür ile anılabiliyor olmak başarıda değeri teşkil eder.

Otomotiv hızlı değişebilenlerin ayakta kalacağı bir sektör olacak

10 yıl sonrasının Tesla’sı henüz doğmadı ya da yeterli derecede bilinmiyor. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde yeni doğan markalar hızla yükselecek ya da şirket ölümleri gittikçe hızlanacak. Teknolojiye ayak uyduran ve değişimi başlatan markalar parlayacak, değişime direnen ve yerinde sayan markalar yok olacak.

Birçok konuda öncü olan otomotiv sektöründe, bildiğiniz gibi otonom araçlar daha da yaygınlaşırken, OEM ve tedarik zincirinin yapısında da dijitalleşme ve yapay zeka entegrasyonu hız kazanacak. 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz