Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Başarı En Büyük Mutluluk

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 25.01.2021 10:34:00

2004’te Eurotec fabrika temel inşaatına vurulan ilk kepçe darbesiyle başlayan hikâye, bugün Türkiye’nin konusunda en saygın ve güvenilir hammadde tedarikçisi olması sonucuna ulaşmışsa bu, payı olan herkes için önemli bir başarı sayılır. 

 

REHA GÜR

Eurotec Ticari Direktörü

 

Süreç hem kendimize hem insanımıza hem de işimize daha fazla güvenmemizi öğretti

B

iz 2004 yılında kurulmuş bir firma olarak henüz 16 yaşındayız. Bundan 10 yıl önce, firma olarak daha yeni yeni kendimizi bulmaktaydık. O günlerde, işimiz bugüne göre oldukça küçüktü. Birçok saygın uluslararası firma ile çalışıyorduk ama bugün sahip olduğumuz sayıda, kritiklikte ve büyüklükte onaylarımız yoktu. Ardımızdaki başarı hikayelerimiz bugüne göre daha azdı. Bunun getirdiği birçok zorluk vardı. Şimdi süreci gözden geçirdiğimizde, o günden bugüne, işimizi iki katından fazla büyüttüğümüzü görüyoruz. Büyüme öngörülerimiz tabii ki vardı. Biz hep agresif tarzda büyüme gösteren bir firma olduk. Ancak, gerçekçi olmak gerekirse ivmenin bu denli olabileceğini öngörmemiştik. Bu anlamda, o günkü düşüncelerimize göre planladığımız yerin ötesinde olduğumuzu ifade edebilirim. Bu da bugünden 10 yıl sonrasına yapmış olduğumuz projeksiyona çok olumlu yansıdı. Hedeflerimizi Avrupa ölçeğinde çok daha yukarılara koymamızı sağladı. 

Süreç hem kendimize hem insanımıza hem de işimize daha fazla güvenmemizi öğretti. Çalışma azmini kaybetmeyen, çağın gereklerini yerine getirebilen, işine yatırımı sanayici kültürüyle devam ettirirken ahilik kültürünün değerlerini içselleştirebilen, her koşulda dürüst ve güvenilir firmalar için geleceğin geçmişten daha parlak olduğuna inanmamızı sağladı.    

Başarı benim için mutluluk demektir.

Mutluluk sonucuna varmayan hiçbir eylemin başarı anlamı taşıdığını düşünmem. 2004’te Eurotec fabrika temel inşaatına vurulan ilk kepçe darbesiyle başlayan hikâye, bugün Türkiye’nin konusunda en saygın ve güvenilir hammadde tedarikçisi olması sonucuna ulaşmışsa bu, payı olan herkes için önemli bir başarı sayılır. Sadece Eurotec çalışanları için değil, tedarikçisinden müşterisine tüm paydaşları için ortak bir başarıdır. Kitabi olarak bu şekilde ifade edilebilir. Benim anlayışımda ise mevcut sonuçtan keyif alamayan ve mutlu olamayan için bu sonuç anlamsızdır. Hayatta edindiğim en önemli tecrübelerden biri, her ne iş yapıyorsanız onu en iyi şekilde ve severek yapmak zorunda olduğunuzdur. Vazgeçmeden ve severek yapılan işler için hem süreç mutlu devam ediyor hem sonuç mutluluğa çıkıyor.

 

 

REKABETTE DİNAMİK BİR YAPIMIZ VAR

Her yıl teknoloji yatırımlarına önemli bütçe ayıran bir yapıdayız. Bu sayede, teknolojimizi güncel tutarken verimlilik artışlarımızla da rekabette sürekli dinamik kalabiliyoruz. 

 

TÜM SÜREÇLERİMİZİ OTOMASYONA GEÇİRİYORUZ

Sadece üretim, laboratuvar, depolama sistemlerinde değil ofislerimiz de dahil olmak üzere tüm süreçlerimizi, güncel imkanlarla otomasyona geçirmek ve dijitalleşmiş sistemlerden faydalanmak adına gözden geçiriyor ve fizibilitesi uygun olanlara gereken yatırımları yapıyoruz. 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz