Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Başarı Yaptığınız İşe Değer Katmaktır

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 25.01.2021 10:31:00

Başarı bazen de mevcut düzeni yıkarak tamamen yenisini kurmaktır. Başarı çok çalışmaktır, pes etmemektir, başarı ve başarısızlıkları iyi analiz etmektir. Başarı karşıdakini çok iyi dinlemektir, ihtiyacı görmektir, bu ihtiyaca cevap verecek yanıtları bulmaktır. Başarı, ürün değil çözüm sunmaktır.

 

AYDIN KUNTAY

BİAS Mühendislik Genel Müdürü

 

Hatalardan öğrenerek yeniden denemek

10 yıl önce ciddi projelerine destek veren bir mühendislik şirketi olarak sektörün gelişeceğine inancımız yüksekti ve şu an geldiğimiz noktada bu inancımızda yanılmadığımızı görüyoruz. İçimizden inovasyona dayalı spin-off firma da çıkardık. Tasarım, doğrulama ve üretimin bir arada olduğu komple ürün geliştirme işlerinin beklediğimize göre daha geç de olsa yaygınlaşmış olduğunu görüyoruz. 10 yıl sonra çok daha iyi yerlere gelmeyi, sürdürülebilir, inovasyona dayalı gelişimi içselleştirmiş bir firma olarak başka spin-off firmalar da çıkarabilmeyi ümit ediyorum. Elbette hatalar da yaptık. Ar-Ge ve girişimci bir firma olarak bazen pazarın hazır olmadığı işlere girdik. Başarısızlık korkusuyla denemeye çekinmektense hatalardan öğrenerek yeniden denemeyi isterim. 

Başarı, ürün değil çözüm sunmaktır.  

Başarı yaptığınız işe değer katarak, onu iyi yapmaktır. Daha da iyi nasıl yapabilirim diye düşünmektir. Başarı bazen de mevcut düzeni yıkarak tamamen yenisini kurmaktır. Başarı çok çalışmaktır, pes etmemektir, başarı ve başarısızlıkları iyi analiz etmektir. Başarı karşıdakini çok iyi dinlemektir, ihtiyacı görmektir, bu ihtiyaca cevap verecek yanıtları bulmaktır. Başarı, ürün değil çözüm sunmaktır.  

Yeni mobilitede yerimizi alacağız

10 yıl sonra otomotivde elektrikli araçlar çok yaygınlaşacak. Kısıtlanmış alanlarda otonom araçlar, havadan teslimat yapan İHA’lar görebiliriz. Araçlar arabadan çok yürüyen cep telefonu haline gelecek. Uygulamaları konuşacağız. Biz de yeni mobilitede yerimizi almak için çalışacağız. Bir yerden bir yere gitmek şimdikine göre çok daha eğlenceli olacak.

 

TEKNOLOJİ HER DÖNEMİN KÜLTÜRÜ

Ürün geliştirme süreleri kısaldıkça, ürünler yazılımla zenginleşip birer uygulamaya dönüşünce yeni fırsatlar ortaya çıktı. Verilere dayalı şekilde ürünleri kişiselleştirme, konforu arttırma, rakiple fark yaratma öne çıktı. Eskiden bu kadar hızlı geliştirme olmuyor, mevcut ürünlerde fiyat rekabeti, ucuzlaştırma, daha çok üretebilme öne çıkıyordu. Biz de ürün geliştirme yapan ve dışarıya da hizmet veren bir kuruluş olarak tüm teknolojileri yakınen takip ediyor ve uyguluyoruz. 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz