Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Yeni Bir Çağ Başlıyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 25.01.2021 10:27:00

Geçtiğimiz 10 yılda hayal ettiğimizden çok daha fazla teknolojik değişim ve gelişim yaşadık. Krizler birçok ezberi bozdu ve şirketlerin daha esnek ve yeni şartlara daha hızlı adapte olabilen dinamik bir yapıya geçmesini zorunlu kıldı. 

 

SİNAN ZIRHLI

NSK Group İcra Kurulu Üyesi,

NSK Otomotiv Genel Müdürü

 

Hepimizin hatırlayacağı gibi 10 yıl öncesinde dünya büyük bir krizden çıkmış ve hayatta kalan firmalar için birçok potansiyel fırsatlar ortaya çıkmıştı. Kriz döneminde büyük iş kayıpları olmasına rağmen kriz sonrası için otomotiv sektörü hızlı büyüme trendi sinyalleri veriyordu. Bu sinyaller bizi yeni iş fırsatları ile buluşturdu ve biz fırsatları değerlendiren tarafta yer alarak bugün ciromuzu neredeyse 6 katına çıkardık, üretim alanlarımızı da 3 kat artırdık. Tabi süreç içerisinde ülkemizde ve yakın coğrafyamızda yaşanan olumsuzluklar gelişim hızımızı kesti. Buna rağmen şirketimizin yeni yatırımlar yapma başarısını gösterdiğini düşünüyorum. Bugün Bursa’da 3 fabrikamız; İstanbul, São Paulo ve New Jersey’de bulunan 3 satış pazarlama ofislerimiz ile işimizi daha ileri seviyeye taşımak için çalışıyoruz.

Başarıyı tarif eden parametreleri belirlemeli

Başarının zamana ve şartlara göre birçok tanımı yapılabilir. Öyle zamanlardan geçiyoruz ki bazen sadece “hayatta kalmak” bile başarı sayılabiliyor. Asıl önemli olan başarıyı tarif eden parametrelerin iyi tarif edilmesi ve akılcı hedeflerin belirlenmesidir. Bu hedeflere ulaşmak için iyi bir ekip ile disiplinli, planlı ve hedef odaklı çalışmak gerekiyor. 

Hatalar ve doğru işler hayatın bir parçası

Geriye dönüp baktığımızda birçok hatalar ve doğru işler yaptığımızı görüyoruz. Anlamakta zorlandığımız kısım ise, çok kısıtlı imkanlar içerisinde bu işlerin altından nasıl kalktığımızdır. Bugün ürettiğimiz ürünleri ROTA markası ile 100’den fazla ülkedeki 250’den fazla müşterimize ulaştırıyoruz. 10 yıl sonrasının okuyucularına işlerini sevmelerini veya sevdikleri işleri yapmalarını öneriyorum. Başarılı insanlar ve şirketlerini başarıya taşıyanlar bu gruplardan çıkıyor.

Büyük bir dijital değişim bizi bekliyor

Krizler birçok ezberi bozdu ve şirketlerin daha esnek ve yeni şartlara daha hızlı adapte olabilen dinamik bir yapıya geçmesini zorunlu kıldı. Bunun sonucu olarak iş yapış tarzımız, beklentilerimiz bambaşka bir noktaya geldi. Fütüristlerin önümüzdeki on yılda kullanacağımız teknolojinin yüzde 80’inin hala geliştirilmediğini söylemine bakarsak çok büyük bir dijital değişim bizi bekliyor. Bu değişim global bir dalga ve üstünde duramayanları içine alıp zarar verecek. Bu dalganın üstünde durmamızı sağlayacak tüm teknolojik gelişmelere açık ve hazır olmalıyız.

 

Geleceğe umutla bakıyoruz

Yeni makine alımları ve üretim alanlarımızı genişletmeye yönelik büyüme ve yatırım planlarını hızla hayata geçireceğiz. 2 yeni fabrika daha kurmayı içeren toplam 11 milyon Euro değerinde bir yatırımın ilk adımlarını atmaya başladık. Ayrıca bu planların içerisinde katma değeri ve teknolojisi yüksek ürünler üretme düşüncesi de yer alıyor. Bu hedefler ile bizim için yeni bir çağ başladı bile. Umarım 10 yıl sonra biz bu hedeflerimizin neresindeyiz ve dünyadaki değişim trendi hangi noktaya geldi yeniden hep beraber değerlendiririz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz