Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Başarı Yaptığınız İşe İnanmaktan Geçiyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 28.01.2021 10:53:00

34 yıl önce bir ihtiyacı görüp giriştiğimiz işimizde 10 yıl sonra bambaşka bir ihtiyaca cevap verebilen teknoloji devi bir firma olmak amacındayız. 

 

HATİCE İVİT

Dönmez Debriyaj

Yönetim Kurulu Üyesi

 

Başarılarımızdan gurur duyuyoruz

Son 10 yılı ve gelişim sürecimizi düşününce firmamız adına gerçekleştirdiğimiz başarılardan gurur duyduğumu söyleyerek başlamak isterim. Dönmez Debriyaj yönetim kurulu üyesi olarak 10 yıl önce bugün sahip olduğumuz birçok imkana, birikime ve teknolojiye sahip olmasak da hızla büyüyen bir firma olduğumuzu düşünüyordum. Bugün geldiğimiz noktaya bakınca ise Ar-Ge merkezimiz, tecrübeli ekibimiz, yurt içinde pazar lideri oluşumuz, yeni yatırımımız olan ikinci fabrikamız ve yurt dışında genişlettiğimiz ihracat ağımız bana bu kadar başarıyı bu kadar kısa sürede çok çalışarak kazandığımızı gösteriyor.

Kurucumuz Hasan Dönmez’in hayalini kurduğu başarının peşinden gidiyoruz

Başarı benim için ekip olmaktan ve bir işe gerçekten inanmaktan ibaret diyebilirim. 1986 yılında Hasan Dönmez’in bu firmayı kurarken inandığı ve hayalini kurduğu başarının peşinden gidiyoruz hala. Bu başarıyı gerçekleştirmede en büyük desteğimiz olan çalışma arkadaşlarımızı da şirket içi fırsatlarla her daim ödüllendiriyoruz, çok uzun seneler bizlerle çalışmaya devam etmelerinin de sebebi biraz bu sanırım. Başarısız olarak isimlendirdiğimiz yatırımlarımız olmasa da, mutlaka her firma kadar bizim de yanlış kararlar verdiğimiz zamanlar oldu. Fakat bence Dönmez Debriyaj’ın onu diğer firmalardan ayıran özellikleri, sektöre hakim oluşu ve insan kaynağını çok etkili bir şekilde kullanması diyebilirim. Bu bağlamda başarısızlıkların değerlendirilmesi kadar başarının ödüllendirilmesine de inancımız tam. Bu ödüllendirme sistemi ise şirket içinde motivasyonu yüksek tutacak fırsatların yaratılmasıdır. Çalışma arkadaşlarımız gerçekten inanarak çalıştıklarında kariyerlerinde ilerleyecekleri fırsatlara erişebileceklerini biliyorlar ve bu motivasyonla buradalar. Winston Churchill “Başarı, hiç şevkini kaybetmeden başarısızlıktan başarısızlığa atlamaktır.” 

Otomotiv sektörü takip edilmesi zor bir hızla gelişiyor. 

Bu gelişim hiç şüphesiz dijitalleşmeyi de içerisinde barındırıyor. 10 yıl sonrası için öngörüm çok daha dijital bir geleceğin içerisinde olacağımız. Robotik süreçler gelişiyor iş gücü yerini makinalara bırakacak, bu hızlı değişimin yansımalarına elbette otomotiv sektöründe de tanık olacağız. Şimdiden sürücüsüz araçlar ve elektrikli araçlar gibi otomotiv sektöründe dönüm noktası sayılabilecek birçok gelişme yaşandı.

 

ÇALIŞMAKTAN VE DENEMEKTEN VAZGEÇMEMEK

Bu satırları okuyanlara önerim, başarmak için çalışmaktan ve denemekten vazgeçmesinler, yaptıkları işleri  ellerinde gelen en iyi şekilde yapmak için çabalamaya devam etsinler, başarı elbet ardından gelecektir. 

 

TRENDLERİ TAKİP EDİYORUZ

Dönmez Debriyaj olarak kendimizi geliştirebileceğimiz alternatif yatırım çalışmaları yapıyoruz. Yakın gelecek planımız ise bu gelişim sürecin her anlamda ayak uydurabilmek ve bazı projelerde de bu gelişimin öncüsü olabilmek. 34 yıl önce bir ihtiyacı görüp giriştiğimiz bu işte 10 yıl sonra bambaşka bir ihtiyaca cevap verebilen teknoloji devi bir firma olmak amacındayız. 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz