Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Hedefimiz; Geleceğin Teknolojisi ve İş Modelleri

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 12.03.2021 10:48:00

İnci Holding, girişimlerle şirketlerini buluşturmayı ve üniversiteler başta olmak üzere ekosistem içerisindeki oyuncularla iş birliği yapmaya çok önem veriyor. Burada daha sürdürülebilir ve global kapsamda bir bağlantı ağı kurabilmek ve iş birliği modelleri oluşturmak için yeni projeler üzerinde çalışıyor.

 

Şelale Zaim GORTON
Vinci Yatırım Komitesi Başkanı
İnci Holding ve Maxion İnci Yönetim Kurulu Üyesi

 

Vinci Girişim Sermayesi büyük devinimin ilk adımıdır
İnci Holding olarak yenilediğimiz vizyonumuzda geleceğin iş alanlarında olmayı da hedeflediğimizin altını çizdik. Girişim şirketleriyle işbirliklerine oldukça sıcak bakıyoruz. Vinci Girişim Sermayesi bu alanda ve dolayısıyla gelecekte var olabilmek için daha büyük bir devinimin ilk adımı.


Girişimlere potansiyel bir müşteri olabilmenin yanında, üretim ve operasyon alanlarımızın fazla olması sebebi ile şirketten şirkete değişen sinerjiler ortaya çıkabiliyor ancak tabii ki yatırım yapmak için İnci Holding ile direkt olarak sinerji olması ön koşul değil. Olası tedarikçiler, teknolojinin kullanım alanları, ihtiyaç duydukları kontaklar, organizasyonel know-how gibi birçok artıdan bahsedebiliriz.


Vinci kapsamında odağımız ve hedefimiz geleceğin teknolojisini ve iş modellerini yakalamak. Türkiye, Almanya ve İngiltere’de 2018 yılının son çeyreğinden bu yana mobilite, tedarik zinciri, enerji yönetimi/depolama ve endüstri 4.0 alanlarında erken aşama teknoloji şirketlerine yatırım yapıyoruz. Seçtiğimiz dört sektör, İnci Holding’in mevcut iş alanları ile paralel ve bu alanların geleceğini kapsıyor. Diğer ülkelerde de aktif olarak arama yapmasak da gelen fırsatları değerlendiriyoruz.

 

Portföy şirketlerimizden Thread In Motion, Herotech8 ve Mobilus Labs ve ShipsGo İnci Holding grup şirketlerinin değerlendirmiş olduğu, demo yaptığı veya halihazırda müşterisi olduğu şirketler.

 

Vinci altında, potansiyel müşteri olabileceğimiz girişimleri değerlendirirken grup şirketlerimizden görüş almak veya daha özel teknolojilerle ilgili grup şirket çalışanlarımızın teknik uzmanlığından faydalanabilmek büyük avantaj; üstelik grup şirketleri çalışanlarımızın da ilgisini çeken ve dahil olmak istedikleri bir süreç.

 

Maxion İnci Jant Grubu’nda dijital dönüşüm çok kapsamlı bir proje. Maxion İnci Jant Grubu, sanayici ve üniversite iş birliği kapsamında yenilikçi, farklı bakış açılarıyla hazırlanan projeleri değerlendirmek için hackathonlar düzenliyor. Grup bünyesinde en son MAXLab sanal hackathon etkinliğinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin kurdukları takımlar, “Jantın İşlevselliği” konusunda inovatif fikirler ve tasarımlar yaratmak için yarıştılar.

 

Pandemiyle birlikte elektrikli ve otonom araç yatırımları hızlandı. Bu dönüşümün parçası olmak isteyen, sektörün köklü oyuncuları da girişim ekosisteminde var olabilmek için farklı çalışma modelleri geliştiriyorlar.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz