Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Maxion İnci Jant Grubu 2 Yeni Yatırımıyla Ticari Araç Jantlarında Fark Yaratıyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 27.10.2022 09:37:00

Maxion İnci Jant Grubu, seri üretime geçecek yeni ve 2. sac kamyon jantı fabrikası ile sac kamyon jantı kapasitesini artırırken stratejik bir hamle daha yaparak dövme alüminyum jantlarını üretmek üzere Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırıma başlıyor.

İ nci Holding ile dünyanın en büyük jant üreticisi Maxion Wheels, ortaklığı olan Maxion İnci Jant Grubu katıldıkları IAA Transportation fuarında, Manisa OSB’de gerçekleştirdikleri iki önemli stratejik yatırımı duyurdu. Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim ile Maxion Wheels CEO’su Pieter Klinkers fuarda yatırım detaylarını paylaştı. 

Maxion İnci Jant Grubu’nun 2019’da temellerini attığı ileri teknolojiye sahip yeni ve 2. ticari araç jant fabrikası seri üretime başlıyor
Ağır ve ticari araçlar için sactan mamul jant üreten Maxion Jantaş fabrikasının artan taleple kapasitesinin dolması üzerine Grubun 2019’da yatırım kararını aldığı 2. kamyon jantı fabrikasında yatırım tamamlandı ve fabrika seri üretime başlıyor.
 
Maxion İnci Jant Grubu’nun 18 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda 21 bin metrekarelik alana kurulan, ileri üretim teknolojileriyle donatılmış, ileri derecede otomasyona sahip yeni fabrikanın devreye girmesi ile toplam ağır ve ticari araç jant kapasitesi 3 milyon adet janta, Manisa’da kurulu toplam yıllık jant kapasitesi ise 12 milyonun üzerine çıkıyor.
 
Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Başta Manisa ve Ege Bölgesi olmak üzere Türkiye ekonomisine katkıda önemli bir rol oynayacak 2.  ağır ve ticari araç sac jant fabrikamızın Ekim 2022’de seri üretime başlayacak olması bizim için büyük gurur kaynağı. Büyüyen pazarın artan müşteri taleplerini karşılamak üzere yaptığımız yatırım doğrultusunda, ileri üretim teknolojileriyle donatılmış fabrikanın 60 Milyon Amerikan Doları ek satış ve 50 Milyon Amerikan Doları ek ihracat getirmesini bekliyoruz. Avrupa’nın, Amerika, Afrika ve Yakın Doğu’nun en büyük ağır ve ticari araç jant üreticisi olarak liderlik konumumuzu daha da güçlendireceğiz.”
 
Maxion İnci Jant Grubu yeni dev yatırımıyla dövme alüminyum ağır ve ticari vasıta jantı üretimine giriyor
Manisa OSB’de 45 bin metrekare üzerinde inşa edilecek olan ve Grubun aynı bölgedeki 6. fabrikası için yatırıma başlandı. Grup, bu yeni fabrikasında ağır vasıtalar için dövme alüminyum jant üretecek. 2024 yılının son çeyreğinde resmen faaliyete geçmesi planlanan fabrikada tüm fazların tamamlanmasının ardından 500 kişiye yakın istihdam olanağı yaratılması ve 60 milyon USD ihracat gerçekleştirilmesi hedefleniyor. 
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz