Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Probleme Odaklanmak, Hızlı ve Proaktif Kararlar Almak

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 24.06.2021 16:38:00

Tedarikçilerimizle yaptığımız risk analizleri sonucunda tedarik akışının uzayacağını öngörerek siparişleme ve öngörü sürelerini uzattık, bu sayede tedarikçilerimizin kolay planlama yapmalarını sağladık.

 

Barış ATAMER
YAMAS A.Ş.
Genel Müdür Yardımcısı

 

Bütünsel bir yaklaşımla analiz yaptık
Pandemi döneminde biz de tedarik zincirimizde olumsuzluklar yaşadık, bu etkiyi azaltmak için süreçleri ve iş akışımızı analiz ederek risklerimizi değerlendirdik. Tedarik zincirini analiz ederken başta stok seviyeleri, finansal ihtiyaçlar ve temin süreleri olmak üzere bütünsel bir yaklaşım ile analiz yapmak gerekiyor.


Tedarikçilerimizle yaptığımız risk analizleri sonucunda tedarik akışının uzayacağını öngörerek siparişleme ve öngörü sürelerini uzattık, bu sayede tedarikçilerimizin kolay planlama yapmalarını sağladık. Kendi stok yeterliliklerimizi arttırarak olası gecikmelerdeki sıkıntıların önüne geçmeye çalıştık. Tedarik zincirinde kurduğumuz sistemin yanısıra tedarikçiler ile geliştirdiğimiz güvene dayalı partnerlik ilişkisinin de büyük faydalarını gördük. Yamas A.Ş. olarak tedarikçilerimiz kadar güçlü olabileceğimizi bilerek stratejilerimizi belirliyor ve onlarla aynı yolda yürüyoruz. Probleme birlikte omuz vermek çok önemli…


Bir diğer konu da her problemde olduğu gibi hızlı reaksiyon verebilmek. Probleme odaklanmak, hızlı ve proaktif kararlar almak.


Güven odaklı ilişkiler kuruyoruz
Tüm kötü koşullara rağmen tedarikçilerimize ödeme gecikmesi yaşatmamamız, yukarıda bahsettiğim gibi tedarikçilerimizle kurduğumuz güven odaklı partnerlik ilişkisi bu dönemi az hasarla geçirmemizi sağlıyor. Herkesin de söylediği gibi finansal altyapı güçlü ve krizlere her zaman hazırlıklı olmalı, nakit akış bu dönemde daha da önemli hale geldi. Yamas A.Ş.'de finansal disipline ve gelir gider dengesine önem veriyoruz.


Yamas A.Ş.; hem OEM hem de aftermarket pazarında önemli bir oyuncu, ürün çeşitliliğimizi de kullanarak OEM pazarındaki dalgalanmayı aftermarket pazarı ile dengelemeye çalışıyoruz.

 

FİNANSAL DİSİPLİNE ÖNEM VERİYORUZ

Finansal altyapı güçlü ve krizlere her zaman hazırlıklı olmalı, nakit akış bu dönemde daha da önemli hale geldi. Yamas A.Ş.'de finansal disipline ve gelir gider dengesine önem veriyoruz.

 

YAKIN GELECEĞİN TEDARİK SORUNLARI

Tüm tedarikçilerimiz Bursa ve çevresinde konumlanmakta, direkt olmasa da endirekt olarak uzak doğuya bağımlı durumdayız. Hammadde olarak kauçuk, alüminyum, çelik kullanıyoruz ve tedarik sorunlarının yıl sonuna kadar devam edeceğini öngörüyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz