Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Seger, Bursa Uludağ Üniversitesi ile İş Birliği Protokolü İmzaladı

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 11.06.2024 09:57:00

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), büyük önem verdiği Üniversite-Sanayi iş birliği çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gerçekleştirilen protokoller ile akademik ve bilimsel çalışmalar güç kazanırken, öğrenciler için de staj ve uygulama dersleri için yeni kapılar açılıyor.  

Seger, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile iş birliği protokolü imzaladı. Ortak proje ve tertiplerin yapılmasını sağlayacak iş birliği sayesinde uzun periyot staj programları ile Seger’de hali hazırda üzerinde çalışılan ve gerçekleştirilmesi planlanan Ar-Ge, Ür-Ge ve sürdürülebilirlik projeleri için de çalışmalar da gerçekleştirilecek.
 
Selim Baykal: “Üniversite iş birliği ile yeniliklere daha da süratli adapte olacağız”
İmza merasiminde konuşan Seger Yönetim Kurulu Lideri Selim Baykal, otomotiv bölümünde büyük bir değişimin yaşandığını belirterek, “Firma olarak biz de bu değişime süratle adapte olmak ismine elimizden geleni yapıyoruz. Kendi içimizde yaptığımız çeşitli Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetleri bulunuyor. Lakin yenilikler gün geçtikçe artıyor ve yeniliklere her vakit açık olduğumuz için teknolojiye de daha süratli adapte olmamız gerekiyor. Üniversitenin bu manada bizlere değerli katkıları olacaktır. Akademisyenlerimizle ve değerli Ar-Ge takımımızla da özel projeler üreteceğimize inanıyoruz” dedi.
 
Prof. Dr. Ferudun Yılmaz “Üniversite-sanayi iş birliğine çok değer veriyoruz”
BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ise araştırma üniversitesi vizyonu içerisinde üniversite-sanayi iş birliği konusuna verdikleri değerin altını çizerek, “Araştırma üniversiteleri liginde kalmak ve daha da üst sıralara çıkabilmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu manada da Ar-Ge faaliyetlerine ve iş dünyası ile bağlantıların geliştirilmesine ehemmiyet veriyoruz. Bursa üzere endüstrinin son derece güçlü olduğu bir kentte elimizin çok daha güçlü olduğuna inanıyoruz. Sahip olduğumuz teorik bilgi ve akademik donanımı, endüstricinin pratik bilgisi ile harmanlayarak güçlü projeler üretiyoruz. Bugün de Seger firması ile hoş bir protokole imza atacağız. Firma yöneticilerine ve akademisyenlerimize bu manada teşekkür ediyor, iş birliğimizin güzel olmasını diliyoruz.” açıklamasında bulundu.
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz