Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Talep Tahmin Metodlarını Etkin Kullanıyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 24.06.2021 10:53:00

Çevikliğimiz sayesinde, OEM’lerin ve bağlantılı olarak tedarik sanayisinin değişken taleplerine çok hızlı reaksiyon verebiliyoruz. İhtiyaç oluşması durumunda yeni kapasite artırım ve  modernizasyon yatırımlarını hızla hayata geçiririz.

 

Reha GÜR
Eurotec Mühendislik Plastikleri
Yönetici Ortak/Ticari Direktör

 

Hammadde stok seviyemizi artırdık
Mühendislik plastikleri hammadde üreticisi olarak, birçok ana hammaddeyi yurt dışından tedarik etmekteyiz. Bu da, doğal olarak tedarik zincirindeki olumsuzluklardan etkilenme potansiyelimizi barındırmakta. Tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar doğal olarak bizi ve üretim programlarımızı da etkiledi. Ancak biz, Eurotec olarak bizimle çalışan iş ortaklarımıza hammadde tedarik edemememiz kabul edilebilir olmayacağı için potansiyel sıkıntıları öngörerek hammadde stok seviyelerimizi artırma, onaylı tedarikçi sayımızı ve kontratlarımızı çeşitlendirme yolunu seçmiştik. Bu sayede, yaşanan tedarik sıkışıklıklarından çok az etkilenerek süreci yönetmekteyiz.


Birçok meslektaşımız dünyanın çok çeşitli bölgesinde üretimlerini durdurmak zorunda kaldılar. Bu nedenle de teyit etmiş oldukları siparişlerini teslim edemediler. Hammadde tedarikinde zorluk yaşayan birçok çok uluslu firma bizden acil destek talebinde bulundu ve biz de o firmaların imdadına koşarak hem onların mağduriyetlerini giderme hem de portföyümüze kıymetli birçok yeni iş ortağı katma şansını yakalamış olduk.


Maliyet değişiklikleri yönetimi
Bizim işimizin doğası gereği fiyat anlaşmaları, ürün çeşidi ve iş ilişkimizin özelliklerine göre, aylık ya da üç aylık dönemlerde, piyasa arz-talep dengesi ve fiyat hareketlerine ilişkin raporlar baz alınarak güncellenir. Bu nedenle, yaşanan hammadde fiyat artışları ve lojistik maliyetlerimizdeki artışları iş ortaklarımıza sunarak, kendileriyle karşılıklı mutabakatlarla oluşturduğumuz denge ile güncellemeleri hayata geçiriyoruz. Birlikte uzun yıllar iş ortağı mantığıyla çalıştığımız için, dönemsel dalgalanmalarda artış ya da azalışlarda hep aynı sistematiği kullanarak uyguladığımız fiyatlama stratejilerinde her zaman adaletli, şeffaf ve güven veren yapıyı sağlamış oluyoruz.

 

ESNEK VE ÇEVİK HAREKET EDİYORUZ

Bizi meslektaşlarımızdan ayıran ve öne çıkaran en önemli özelliklerimizden biri de hızlı ve esnek yani çevik olmamızdır. Bu kuruluşumuzdan itibaren süregelen en önemli farklarımızdan biridir.

DEĞİŞEN TALEPLERE HIZLI CEVAP VERMEK

Pandeminin başlangıç döneminde karar vererek 2021 Mart ayında hayata geçirdiğimiz yüzde 35 oranındaki kapasite artırma ve modernizasyon yatırımımızın ardında yatan ana sebep de yeni projelere ve iş ortaklarımızın değişen taleplerine hızla cevap verebilme isteğimizdi. Pandemi döneminde diğer ülke ve üreticilerde yaşanan tedarik sorunları nedeniyle birçok yeni projeye girebilmemiz ve iş ortaklarımızın da artan taleplerine zamanında cevap verebilmemiz bu sayede gerçekleşebildi.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz