Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Uluslararası Otomotiv Satış Sonrası Pazarı Frankfurt'ta Bir Araya Geldi

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 27.10.2022 09:52:00

Dünyanın en önemli otomotiv organizasyonlarından Automechanika Frankfurt 13-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti. Pandemi sonrası Frankfurt’taki ilk buluşma olmasıyla önem kazanan etkinliğe dünyanın her yanından pek çok ziyaretçi akın etti.

70 ülkeden 2.804 firma, 19 salon ve açık hava sergi alanında ürün ve hizmetlerini sergiledi. 
Messe Frankfurt Yönetim Kurulu Üyesi Detlef Braun: “İşler açıkça doğru yönde ilerliyor. Müşterilerimiz ve uluslararası ortaklarımızla birlikte geleceğe iyimser bakıyoruz: ticaret fuarlarının yerini hiçbir şey tutamaz. 70 ülkeden katılımcılar ve 175 ülkeden gelen ziyaretçiler arasındaki güçlü uluslararası bileşen, uluslararası otomotiv yenileme pazarının Frankfurt'a geri döndüğünü açıkça ortaya koyuyor. Katılımcılar ayrıca nihayet birbirleriyle yüz yüze görüşmek ve yeni iş bağlantıları kurmak için yeni ağ oluşturma fırsatlarından tam olarak yararlandı.
 
Sektörün önde gelen oyuncularının CEO'ları, fuarın ilk gününde ZF Aftermarket'ın sponsorluğunda düzenlenen CEO Kahvaltı etkinliğinde bir araya geldiler. Formula 1 uzmanları Mika Häkkinen ve Mark Gallagher, sohbet formatında düzenlenen bir etkinlikte her zamankinden daha hızlı değişen bir sektör için ön görülerini paylaştılar.
 
Continental Aftermarket & Services Genel Müdürü Peter Wagner: “Automechanika iki olguyu çok net bir şekilde ortaya koydu. Birincisi, giderek dijitalleşen bir dünyada yine her şey insanlara düşüyor. Biriyle yüz yüze konuşmak, bir standı ziyaret etmek, sergi salonlarında ilerlemek, hatta el sıkışmak gibi. İkincisi, endüstrinin dönüşümü hızlanıyor. Örneğin atölyeler için dijital hizmetler ve alternatif tahrik sistemleri gibi sergilemeler her zamankinden daha önemli hale geliyor. Bu açıdan Automechanika gelecekte daha da önemli olacak” diye konuştu.
 
Batarya teknolojisi, alternatif tahrik sistemleri, hidrojen, güneş enerjisi teknolojisi, e-ticaret ve bağlantılı araçlar gibi konuların ele alındığı yeni 'Innovation4Mobility' vitrinine ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.
 
Otomotiv yenileme pazarında sunulan eğitim ve kariyer fırsatları hakkında daha fazla bilgi edinmek için ticaret fuarına ne kadar çok genç ziyaretçinin geldiği dikkat çekiciydi. Bu yıl, yetenekli uzmanları ve otomotiv yenileme pazarına yeni gelenleri çekmeyi amaçlayan kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan ve yakın zamanda kurulan Talents4AA derneğinin Automechanika Frankfurt'ta ilk kez yer aldığı görüldü.
 
Automechanika Tedarik Zinciri Yönetimi Günü
Otomotiv endüstrisinde iklim ve çevre hedeflerine uyum sağlarken mümkün olan en yüksek maliyet etkinliğini ve hizmet kalitesini sunmak zorunda olanlar sadece OEM'ler değil. Otomotiv yenileme pazarı da aynı zorluklarla karşı karşıya. Bunlar sadece nakliye ve lojistik için dahili harcamaları değil, aynı zamanda harici tedarik ve teslimat taşımalarını da içeriyor. Bu acil konu interaktif bir etkinlik olan ilk Automechanika Tedarik Zinciri Yönetim Günü'nde daha ayrıntılı olarak ele alındı.
 
Automechanika, tüm alternatif tahrik sistemleri için bir platform haline geldi. 'Innovation4Mobility' etkinliğinde bağlantılı araçlar ve iklim açısından nötr mobilite için öncü çözümler sergilendi.
 
Dünya çapında 13 etkinlikle Automechanika, dünyanın en başarılı B2B ticaret fuarı kabul ediliyor. Ticaret fuarı ilk olarak 1971'de Frankfurt'ta düzenlendi. 1990'lardan bu yana sürekli olarak dünya çapında yeni yerler eklendi. Automechanika şu anda 13 şehirde temsil ediliyor: Frankfurt'a ek olarak, bunlar Birmingham, Buenos Aires, Dubai, Ho Chi Minh City, İstanbul, Johannesburg, Kuala Lumpur, Mexico City, Yeni Delhi, Nur-Sultan, Riyad ve Şanghay. Dünya çapında, etkinlikler yaklaşık 130 ortak ve önde gelen otomotiv satış sonrası dernekleri tarafından destekleniyor. 
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz