Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Benteler Automotive Gebze Genel Müdürü Çağatay Dündar: “Müşteri beklentileri yatırımlarımızı belirliyor”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 5.04.2018 10:08:00

Benteler Automotive Grubu yaklaşımında "Müşterinin Bulunduğu Yerde - Follow Customer Foot Print" üretim yapma yaklaşımı söz konusudur. Bu bağlamda, ülkemizde bulunan ana sanayinin beklentilerine cevap verebilmek için bu yatırım ülkemize yapılmıştır.

Benteler Autmotive Gebze, Ekim 2011 yılında kuruldu ve bu dönemden beri TOSB’da varlığını sürdürüyor. An itibariyle onaylı sermayemiz 63.4 milyon TL. Ana sanayi müşterilerimiz için sıcak şekillendirilmiş metal parça ve çeşitli alüminyum uygulamaları üretiyoruz. Yakın zaman içinde yine TOSB’da ikinci fabrikamızı açacağız ve toplam kapalı alanımız 16 bin metrekare olacak. Fabrikamızda; presler, robotlar, lazer makinaları, kaynak uygulama sistemleri ile ileri teknoloji kullanarak üretim yapıyor; tam zamanında ve istenilen kalitede müşterilerimize sevk ediyoruz.  
Benteler Automotive Grubu yaklaşımında “Müşterinin Bulunduğu Yerde - Follow Customer Foot Print” üretim yapma yaklaşımı söz konusudur. Bu bağlamda, ülkemizde bulunan ana sanayinin beklentilerine cevap verebilmek için bu yatırım ülkemize yapılmıştır. Hedef, müşteri memnuniyeti ve maliyetleri optimize etme yaklaşımıdır. Özet olarak  yaklaşım “Kazan Kazan - Win to Win” stratejisidir.
Kur kaynaklı kayıpları
anlatmakta zorlanıyoruz
Dünya genelinde yaşanan VUCA (Değişkenlik-Belirsizlik-Karmaşıklık-Muğlaklık) etkisi gerek ülkemizi gerekse bizleri de olumsuz bir şekilde etkiliyor. Ayakta kalmak, sürdürülebilir bir gelişim sağlamak için ekonomik anlamda kuvvetli olmak zorundayız. Bu noktada bizleri zorlayan en önemli girdi, değişken kur yapısıdır. Bu durum gerek satın alma gerek satış gerekse envanter süreçlerimizde karşımıza çıkıyor. Üzülerek belirtmek isterim ki kur kaynaklı kayıplarımızı merkez ofislerimize anlatmakta çok ama çok zorlanıyoruz. Bu noktada ana sanayinin, biz tedarik sanayini desteklemesi önem arz ediyor. Ayrıca, devletimizin, para ve sanayileşme politikaların, bu gerçeği dikkate alarak tespit etmesi, kısa-orta-uzun vadeli avantajlar sağlaması önemli bir yaklaşımdır. Diğer taraftan yatırım teşviği anlamında, sanayimiz için belirlenmiş olan uygulamaları destekliyor, yakinen takip ediyor ve faydalanmak için çaba sarf ediyoruz.
İnsan kaynağı gelişmeye açık bir konu
İnsan kaynağının, bölgemizde ve sektörümüz için gelişmeye açık bir konu olduğunu düşünüyor ve süreci  hassasiyetle takip ediyoruz. Şirket olarak, konuyu etkin eğitim yaklaşımı ile aşmaya çalışıyoruz. Bu noktada, bitmek tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışanlarımıza eğitim veriyor ve onların her konuda kişisel gelişimlerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki; başarıya ancak ve ancak operasyonel bilgi birikimi olan, adanmış çalışanlarla ulaşabiliriz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz