Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Mapa Makina Yurt İçi Pazarlama Müdürü Hüseyin Muratoğlu: “Marka, şirketin değerini belirleyen en önemli unsurlardan biridir”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 12.12.2017 14:02:00

Markalaşma sürecinde öncelikle markanın, sektörünü çok iyi tanıyor olması gerekmektedir. Biz Mapa olarak son tüketicinin algısında markalaşmanın pek de alışılmış olmadığı otomotiv tedarik sanayi sektöründe, öncelikle hedeflerimizi doğru belirlemeyi seçtik.

Marka, şirketin değerini belirleyen en önemli unsurlardan biridir. Tedarikçinizden müşterinize, çalışanınızdan tüm paydaşlarınıza kadar tercih edilen marka olmak, alanında en iyilerle çalışmanızı sağlar, pazar gücünüzü artırır ve dolayısıyla sürdürebilir büyümenin itici gücünü oluşturur.
Şirketimiz için markalaşma, basit tanımıyla; ürünlerimizin pazarda “Mapa” kimliğiyle var olması ve sağladığı katma değer ile rakiplerinden ayrışmasıdır. Tüketicinin algısında kendine özgü ve sağlam bir imaj oluşturmaya başlayan ürün/hizmet, markalaşma yolculuğuna başlamış demektir. Bu noktaya gelebilmek için markanın logosundan kurumsal kimliğine, pazarlama stratejilerinden marka ses tonuna, kreatif tasarımlardan sektör analizlerine kadar önemli ve gerekli aşamalardan geçmek gerekir. Markalaşma Mapa’nın müşterisine verdiği sözdür. Bu sözü tutabildiği ölçüde başarıya ulaşır.
Markalaşma sürecinde öncelikle markanın, sektörünü çok iyi tanıyor olması gerekmektedir. Biz Mapa olarak son tüketicinin algısında markalaşmanın pek de alışılmış olmadığı otomotiv tedarik sanayi sektöründe, öncelikle hedeflerimizi doğru belirlemeyi seçtik. Firma değerlerimizi “Yenilikçilik, Stratejik İşbirliği, Sürekli Gelişim, Doğruluk ve Şeffaflık” olarak belirledik. Bu anlamda yol arkadaşımız olacak, güvenebileceğimiz bir marka profesyoneli, yani bir reklam ajansıyla yürüme kararı aldık. Kurumsal kimliğimizden sloganımıza, fuar tasarımlarımızdan iç iletişimde kullandığımız görsellere kadar pazarlamayla ilgili her alanda birlikte fikirler ve stratejiler belirledik. Bunun olumlu sonuçlarını gördük ve hala aynı sürecin içinde hız kesmeden devam etmekteyiz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz